Vandring

Bäverleden

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 7.0 km

Åtgärder

Aktuellt

Leden är försedd med nya skyltar och ny färgmarkering (orange).

Beskrivning

Bäverleden startar vid Bjursås Berg och sjö eller vid elljusspåret på Hanses Hällar ovanför ridhuset och passar utmärkt när du vill ha ett par timmars omväxlande vandring. Under de sju kilometrarna kommer du främst att gå i skog, men du passerar även gamla slåttermarker längs med Liholsån. När leden stiger uppför Bjursberget är det rätt brant, men håll ut! Väl uppe väntar skön vandring i flera kilometer innan du på tillbakavägen sneddar nerför det som om vintern är slalombackar. Uppe på Bjursberget kommer Bäverleden in på samma stigar som den längre Vildmarksleden. På ett par ställen längs leden väntar vackra vyer över sjöarna Rogsjön och Bjursen.

Hambergsstugan är en fin raststuga som Bjursås IK ansvarar för. Här finns möjlighet att rasta både inomhus och utanför. Ytterligare en rastplats, i form av ett vindskydd med fin utsikt, finns vid Hanses hällar ovanför Bjursås ridklubb.

Hela Bäverleden är väl markerad och lätt att hitta. Du går främst på torra tallmarker och stövlar behövs inte om det inte är väldigt blött i terrängen.

Res hit med kollektivtrafik

I samarbete med Google

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering

Fakta

Markeringen består av orange färg på träden samt grå och blå vägvisare.

Falu kommun ansvarar för Bäverleden.

Parkering

Det går bra att parkera vid campingen eller vid elljusspårets parkering vid Hanses Hällar.

Hitta hit

Från Bjursås följer du skyltningen mot Bjursås Berg och sjö eller till elljuspåret ovanför Dössberget. För att hitta de första markeringarna för Bäverleden vid Bjursås Berg och sjö följer du grusvägen som passerar förbi Bäverhyddans Värdshus.

Nedladdningar

Kontakt

E-postadress

Kontaktcenter Falu kommun

kontaktcenter@falun.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen