Försommar med blomprakt

Bilder

  • Skylt med vandringsleder
    Vandringsleder
  • gul ranunkel
    Daldocka eller Smörboll

Så här i skiftet mellan maj och juni står våra härliga ängsbetonade naturreservat i full blom. Så värda att besöka.

En tidig försommarmorgon bjuder på doft och dagg och ett intensivt fågelliv. Att vandra runt på Runsala ängar är så härligt. Att sedan duka upp frukosten i en solig glänta och njuta av morgonsolens värme. Kan det bli en bättre start på en dag? Ängar fyllda med Gullvivor.

Kanske är du den morgontrötta typen och föredrar att ge dig ut när solen kommit en bit på himlen, då vill vi rekommendera Kopparbergs äng. Även här är blomprakten fantastisk. Kopparbergs äng ligger vid kanten av Hjärtasjöns naturreservat och kanske du kan få se en Fiskgjuse ryttla över vattnet i sin jakt på fisk till sina ungar. Vid Kopparbergs äng finns även en hälsokälla utmärkt.

Fram emot kvällen är besöket vid Tjälvesta ängar så rogivande, en vandring över ängarnas kuperade landskap som formats av inlandsisen gör vandringen variationsrik. Daldockorna och Midsommarblomstren kantar stigen. Säkerligen hittar du en härlig plats för en picknick.

Samtliga naturreservat har ju sina speciella regler vad man får och inte får göra. Dessa regler är utöver vad som gäller i Allemansrätten. För att behålla ängskaraktären kan det ibland vara djur på bete och det är därför extra viktigt att alltid stänga grindarna efter sig.

Kategorier

  • Promenad Promenad
  • Botanisk lokal Botanisk lokal
  • Naturreservat Naturreservat

Kontakt

Adress

Besök vår webb visitaskersund.se

E-postadress

VisitAskersund Turistinformation

info@visitaskersund.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen