Cykla i Lerbäcks bergslag eller till Tiveden

Bilder

  • Foto: Linnéa Björk

Trivs du också på cykeln? Att få cykla längst små grusvägar är sommar är en riktig sommardröm.

Vår senaste rund slinga Lerbäckstrampen är en härlig runda som lockar till många stopp. Du trampar små vägar fram med blommande vägrenar där fjärilar och humlor rör sig från blomma till blomma. Längst vägen finns flera stopp där du kan ta del av historierna runt olika platser och byggnader. Eller kanske göra en avstickare in i något av våra mindre kända naturreservat. Längst vägen finns även boende och möjlighet att stanna för en bit mat.

Vill du på längre äventyr så ta tåget till Hallsberg och kliv på cykeln där. Då finns tre fina val att från cykelsadeln ta sig till Tivedens djupa skogar. Den enklaste går till största delen på asfalterade vägar och cykelvägar, passerar Lerbäck och i Askersund kan du ta en välbehövlig paus och inhandla det sista du behöver inför fortsatta cykelturen till Tiveden. Självklart har vi en lite längre slinga som till större delen går på grusväg med barrträddofter, smultron och vindsus – den passar njutaren som låter vägen bli en del av resan. Utmaningen finns för MTB-cyklisten att över backkrön och stenar ta sig till Tiveden och kunna räkna in både kilometrar och höjdmetrar. Självklart kan du starta din cykeltur mot Tiveden i Askersund.

Mer information hittar du i Naturkartan men också på www.visitaskersund.se där du kan skapa ditt helhetsäventyr med mat och boenden. För fler cykelleder bortanför Askersund föreslår vi www.bergslagencycling.se

Njut din dag i cykelsadeln!

Kategorier

  • Cykling Cykling
  • Boende Boende
  • Rundslinga Rundslinga

Länkar

Kontakt

Adress

Besök vår webb visitaskersund.se

E-postadress

VisitAskersund Turistinformation

info@visitaskersund.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen