Kväll i naturreservatet Fagertärn

Bilder

Ibland tar jag tillfället i akt och besöker ett naturreservat fram mot kvällen. De flesta besökarna har lämnat platsen, tystnaden och kvällsljuset skapar magi. Vid dessa stunder har jag platsen för mig själv, kan njuta av Lommens skri över vattnet, höra Morkullans knirkande när det patrullerar av sitt revir och ibland träter med en annan Morkulla om var revirgränsen går.

En sådan kväll blev jag sittande i skuggorna i väntan på Morkullan och plötsligt dyker Grävlingen upp på andra sidan gläntan, den tvärvänder tillbaka in i riset störd av min närvaro, efter en kort stund gör den ett nytt försök men väljer sedan att gå åt ett annat håll.

Just precis så, att slå sig ner med sin termos och macka och bara vara brukar alltid leda till fina naturupplevelser och djurmöten. De är lättare att få uppleva just på kvällen.

Vid Fagertärn finns även en tillgänglighetsgjord stig som möjliggör för den som ser dåligt eller har svårt att gå att få uppleva naturen och med lite tur se en Röd Näckros när de blommar. Är man som jag där på kvällen har blommorna slutit sig i väntan på morgondagens sol.

Så mitt tips till dig - besök naturen på kvällen eller morgonen och få en stark upplevelse och njut av att vara där själv.

Kategorier

  • Tysta platser Tysta platser
  • Promenad Promenad

Länkar

Kontakt

Adress

Besök vår webb visitaskersund.se

E-postadress

VisitAskersund Turistinformation

info@visitaskersund.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen