Bad i liten sjö

Bilder

Visste du att det finns tio kommunala badplatser i Askersund? Det visste inte jag innan jag började arbeta på Askersunds turistinformation. När man tänker på bad i Askersund kanske det främst är Vättern som dyker upp i huvudet, men faktum är att endast fyra av de tio kommunala badplatserna finns vid Alsen och Vättern. Resterande sex ligger intill småsjöar i de olika kommunorterna.

Den här sommaren kändes det extra viktigt att testa lite nya badplatser runt om i kommunen, för att slippa trängsel vid de mest välkända stränderna under soliga julidagar. Det finns gott om badplatser i kommunen, så alla kan njuta av sommaren utan att vara rädda för smittspridning. Jag bestämde mig därför för att testa lite nya ställen för bad och strandhäng den här sommaren.

Först ut var Östersjön i Kårberg. Till badplatsen kan man ta sig på flera olika sätt. Jag och mitt sällskap valde att ta riksväg 50 norrut, för att sedan vika av vid Skyllberg och vidare till Kårberg. Vill man se annat längs vägen är dock ett alternativ att åka till badet via Snavlunda. I anslutning till Skyllbergs bruk är det dags att svänga av. Följ den lilla vägen ner till parkeringen och badplatsen. Är man som jag, och föredrar gräs eller klippor framför sand, är bad i Östersjön ett perfekt alternativ. På badplatsen finns en gräsyta och en brygga.

Väl på plats tog vi ett dopp i den fina lilla sjön. Det var inte så varmt, så det blev ett snabbt ett. Däremot var det soligt, så det passade utmärkt att sitta på en filt på gräsmattan, äta medhavd fika och värma upp sig.

Utmana dina kompisar på att pröva så många badsjöar som går!

Hedda Slotter

Kategorier

  • Paddling Paddling
  • Toalett Toalett
  • Badplats Badplats
  • Bänkbord Bänkbord

Kontakt

Adress

Besök vår webb visitaskersund.se

E-postadress

VisitAskersund Turistinformation

info@visitaskersund.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen