Natuurgebied

Stadsskogen

Natuurgebied

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Acties

Omschrijving

"P Naturreservat" står det på skylten vid vägen. Bostadshusen kantar den trafikerade Norbyvägen. Det verkar som om skylten hamnat fel! Men det har den inte. Stadsskogen i Uppsala är verkligen precis det som namnet anger, en skog i en stad; dess närmaste grannar är bostadsområden och stadens ständiga brus.

Välkommen in i pelarnas sal! Luta dig mot en trygg tallstam och byt ut trafikljud mot blåmesens kvittrande. Besök fågeldammarna och hälsa på de tama lokalinvånarna, änderna. Vandra eller cykla längs skogens alla stigar och se, plötsligt befinner du dig i Skåne(!), ja i alla fall känns det så under höstens guldgula blad i bokskogen. Sätt dig ner på en bänk vid Valltjärn och föreställ dig hur livet såg ut här förr när tjärnen var ett stenbrott där man bröt granit. Kliv mjukt över gamla Trollskogens gröna mossa och låt granens doft sprida begynnande julkänslor.

Stadsskogen har många olika besökare. Stigarna är lättgångna och många. Skyltar i området hjälper dig att hitta rätt. Här finns även motionsspår, skidspår och ridled. Vid parkeringen Gläntan startar Linnéstigen Gottsundavandringen som går rakt igenom Stadsskogen och fortsätter ut mot Hågadalen och ner till Lurbo bro.

Tänk på att särskilda regler gäller i naturreservat, klicka på länken till föreskrifterna för att läsa mer.

Service: Parkeringsplatser, informationsskyltar, stigar, elljusspår (2,5 km), ridstig, Linnéstig, eldstäder, rastplatser.

Se en kort film om Stadsskogen

Utökad information om service och tillgänglighet i Stadsskogen, i+

Activiteiten en faciliteiten

  • Natuurgebied Natuurgebied

Toegankelijkheid

  • Nabij parkeerplaats Nabij parkeerplaats
  • Nabij openbaar vervoer Nabij openbaar vervoer
  • Kinderwagen toegankelijk Kinderwagen toegankelijk
  • Rolstoel toegankelijk Rolstoel toegankelijk

Feiten

Förvaltare: Uppsala kommun

Communicatie

Det finns flera alternativ för dig som vill ta bussen till Stadsskogen. Åk t ex till hållplats Sommarro och gå liten bit söderut längs Norbyvägen så kommer du till parkeringsplatsen vid Gläntan, en av entréerna till Stadsskogen. Tidtabeller hittar du på www.ul.se.

Routebeschrijving

Naturreservatet Stadsskogen ligger inne i Uppsala, öster om Eriksberg och Norby.

Med bil: Parkeringsplatser finns vid Gläntan som ligger längs Norbyvägen och i korsningen Kåbovägen - Döbelnsgatan.

Contact

E-mailadres

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers of aan de verantwoordelijke manager.

Beoordelingen