Gezichtspunt

Smultronställe Utsikten vid Torslundagropen

Gezichtspunt

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Acties

Omschrijving

Åsen höjer sig 25 meter och erbjuder vacker utsikt över det omgivande jordbrukslandskapet. Det är en ganska krävande klättring för att komma upp men väl vid toppen kan du fika vid bordet och beundra utsikten.

Torslundagropen kan te sig livlös och torr. Men sand och grus är en perfekt miljö för många arter. I gropen och på sluttningarna växer en intressant örtflora med bland annat gråbo, gulmåra, tjärblomster, skogsklöver, vit sötväppling, backtimjan, blåeld och knytling. Flera av örterna är viktiga för sällsynta fjärilar. Glimfältmätarens larver till exempel, lever på tjärblomster. Även ett antal biarter surrar här, som klöverhumla och punktblodbi.

Utsikten vid Torslundagropen är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.

Get here by public transport

Activiteiten en faciliteiten

  • Smultronställe Smultronställe
  • Rustplaats Rustplaats
  • Gezichtspunt Gezichtspunt

Toegankelijkheid

  • Nabij parkeerplaats Nabij parkeerplaats

Routebeschrijving

Torslundagropens naturreservat ligger drygt 10 km norr om Enköping.

Med bil: Från väg 70, sväng höger alledeles norr om Enköping mot Torstuna. Kör 10 km fram till Vånsjö. Straxt efter ligger reservatet på vänster sida. Parkeringen plogas ej vintertid.

Contact

E-mailadres

Upplandsstiftelsen

info@upplandsstiftelsen.se

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers.

Beoordelingen

Naturkartan

Naturkartan

Open dit in de app