Beschermde natuur

Smultronställe Fiskvandringsvägen i Karlholm

Beschermde natuur

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Acties

Omschrijving

I Karlholm har man byggt en fiskvandringsväg i Tämnarån. Tidigare var det stopp vid dämmet, men nu kan fiskarna passera förbi via vandringsvägen som är utformad som en naturlig åfåra. I ån finns fiskar som abborre, gädda, öring, lake och ål.

Men platsen är inte bara till för fiskarna. Här hittar du också en lugn och rofylld plats på gångavstånd från samhället. Du kommer hit längs stigar och broar genom skogen. Väl framme finns picknickbord och eldstad. Om du vill elda behöver du ta med egen ved.

För att hitta stigen går du in mellan hyreshuset där det ligger en restaurang och pizzeria, och hyreshuset till vänster om det, längs vägen Karlitplan. Du följer en grusväg rakt fram en kort bit och därefter en stig in till vänster. Pilar med smultronställesymbolen visar vägen. Stigen är lättvandrad går att gå med barnvagn, även om den innehåller en del ojämnheter.

Fiskvandringsvägen i Karlholm är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.

Activiteiten en faciliteiten

  • Beschermde natuur Beschermde natuur
  • Smultronställe Smultronställe

Toegankelijkheid

  • Nabij openbaar vervoer Nabij openbaar vervoer
  • Kinderwagen toegankelijk Kinderwagen toegankelijk

Parkeren

Parkering finns framför restaurangen/pizzerian.

Communicatie

Det finns en busshållplats, Karlitplan, alldeles vid hyreshusen där stigen mot fiskvandringsvägen börjar. För bussnummer och tidtabeller, gå in på www.ul.se.

Routebeschrijving

När du kommer in i Karlholm följer du vägen till centrum, där du hittar Coop-butik och restaurang. För att hitta stigen går du in mellan hyreshuset där det ligger en restaurang och pizzeria, och hyreshuset till vänster om det, längs vägen Karlitplan. Du följer en grusväg rakt fram en kort bit och därefter en stig in till vänster. Pilar med smultronställesymbolen visar vägen. Följ stigen genom skog och över broar, ca 500 m så kommer du fram till fiskvandringsvägen.

Contact

E-mailadres

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers of aan de verantwoordelijke manager.

Beoordelingen