Recreatie gebied

Södergarn-Fågelöudde friluftsområde

Recreatie gebied

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Acties

Omschrijving

Stora myrstackar, badplatser och ovanliga svampar. Norr om Elfviksvägen ligger Södergarn och Fågelöudde. I Södergarn har berggrunden inslag av en ovanlig bergart, grönsten. Det gör att flera ovanliga växter trivs här.

Området är genomkorsat av spår, leder och ridstigar. I norr finns två badplatser vid Askrikefjärden. Den större, Fågelöudde, med brygga, hopptorn, utegym och sommarkiosk. Den mindre, Södergarnsbadet, med brygga.

Delar av skogarna är vildvuxna men här finns också gallrade, öppna strövskogar och det går att hitta riktigt stora och fina ekar. Många stigar ligger nära vatten och är lätta att gå, om än kuperade. Utmärkande för området är också många stora myrstackar. Här växer mycket blåbär och svamp.

Nära Södergarns kursgård finns ett fint vindskydd med grillplats. Strax intill ligger en björkäng, Södergarnsängen, som sköts på traditionellt sätt med fagning på våren och slåtter med lie. I närheten ligger ytterligare en äng där det växer ekar.

Activiteiten en faciliteiten

  • Recreatie gebied Recreatie gebied

Toegankelijkheid

  • Nabij parkeerplaats Nabij parkeerplaats
  • Nabij openbaar vervoer Nabij openbaar vervoer

Parkeren

Parkeringsplatser längs Elfviksvägen vid infarten till Södergarnsvägen, infart Furutorpsvägen och vid Elfviks gård. Stor parkeringsplats vid Fågelöuddes badplats. Juni-augusti är det tillåtet att parkera vid Handelsbankens anläggning vid Södergarn.

Communicatie

God cykelväg från Ropsten mot Elfvik. Buss 204 från Ropsten mot Elfvik, flera hållplatser längs med Elfviksvägen.

Routebeschrijving

Friluftsområdet ligger på Lidingös nordöstra, norr om Elfviksvägen.

Contact

Adres

Kontakta oss för frågor om Lidingös natur.

E-mailadres

Jerker Idestam-Almquist

[email protected]

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers.

Beoordelingen