Gemeente

Ängelholm

Ängelholm, belägen i Skåne län, är en pittoresk stad vid kusten som erbjuder en härlig kombination av vackra stränder, historiska sevärdheter och natursköna områden. Denna charmiga stad, med sina vackra naturområden och rika kulturarv, bjuder in till en mängd aktiviteter för alla åldrar och intressen.

En av de mest framträdande naturliga sevärdheterna nära Ängelholm är Rönne å, en flod som slingrar sig genom staden och erbjuder utmärkta möjligheter för paddling och fiske. Dess vackra stränder gör den till en perfekt plats för avkopplande promenader och picknick.

För de som uppskattar vandring och cykling, erbjuder Ängelholm och dess omgivning ett nätverk av leder som tar en genom vackra skogar, längs kusten och genom lantlig idyll. Hallandsåsen, en ås som delar Skåne och Halland, är en populär destination för såväl vandring som mountainbike, med stigar som erbjuder utmaningar för alla nivåer samt fantastiska utsikter.

Strax norr om Ängelholm finner man ett unikt naturfenomen – Sandöken i Hjärnarp, även känd som Sveriges enda öken. Denna lilla men imponerande sanddyn är ett resultat av de senaste istiderna och erbjuder en spännande miljö för vandring och naturupplevelser.

Ängelholms flygmuseum är en annan sevärdhet som berättar om regionens flyghistoria. Museet är beläget vid den tidigare militärflygplatsen och visar upp en omfattande samling av flygplan och flyghistoriska föremål.

Under sommarmånaderna lockar Ängelholms vackra stränder många besökare. Skälderviken och Bjärehalvön erbjuder några av de finaste badstränderna i regionen, med långa sträckor av sand och kristallklart vatten – perfekt för solbad, simning och vattensport.

Kaart

Categorieën

Gidsen

Naturkartan

Naturkartan

Open dit in de app