Hiking

Västra Sigfridsleden

Hiking

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Pad details

  • Lengte 124.8 km

Acties

Omschrijving

Västra Sigfridsleden bjuder på storslagna naturupplevelser. Små byar med röda stugor avlöses av djupa skogar och glittrande sjöar. Långa sträckor följer du små grusvägar, men leden består även av lite tuffare terräng. Missa inte Svensbygd – 279 meter över havet har du en fantastisk utsikt över sjön Rusken!

Västra Sigfridsleden är den småländska etappen av den berömda Pilgrimsleden som sträcker sig mellan Santiago de Compostela i norra Spanien och Nidaros/Trondheim i Norge. Att vandra hela denna 400 mil långa led är en bragd och erfarenhet för livet, men en eller några dagars vandring genom Småland är en bra början och kan vara en fantastisk upplevelse.

I dagsläget går Västra Sigfridsleden från Ingelstad, genom Växjö, Alvesta och Moheda för att sedan fortsätta norröver och avslutas vid Nydala klosterkyrka i Värnamo kommun. Nydala klosterkyrka grundades 1143 av munkar från Clara Vallis (Den ljusa dalen) i Frankrike som gav Nydala namnet Nova Vallis (Den nya dalen). Besök gärna klosterkyrkan, klosterträdgården och kyrkstallet som erbjuder enklare övernattningsmöjligheter.

Activiteiten en faciliteiten

  • Hiking Hiking
  • Pelgrimspad Pelgrimspad

Contact

Adres

Kontaktcenter Värnamo kommun Kyrktorget 1, 331 83 Värnamo Telefon 0370-37 70 00 www.varnamo.se

E-mailadres

Kontaktcenter Värnamo kommun

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers.

Beoordelingen

Naturkartan

Naturkartan

Open dit in de app