Hiking

Svärdsjöstigen

Hiking

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Pad details

  • Lengte 2.0 km
  • Moeilijkheidsgraad Groen - eenvoudig

Acties

Omschrijving

Svärdsjöstigen är Svärdsjös egen "strandpromenad" som sträcker sig två kilometer längs Svärdsjön mellan Gruvbacken och Höganäsbadet. Leden är grusad och lätt att rulla med barnvagn. Här finns heller inga stora backar, förutom en knix upp mot Svärdsjö kyrka. Längs stigen finns flera rastplatser och dessutom en grillplats invid vattnet. Den som gillar att bada kan med fördel packa ner badkläderna eftersom du även passerar en liten strand.

Norra delen av stigen går genom Prostparken som är en verklig gammelskog nära stan. I Prostparken växer stora tallar och här finns också en del gamla lövträd med gott om mat för hackspettar och andra fåglar. En liten stig går genom parken upp till Vasastenen som restes 1920 som ett minne över Gustav Vasas strapatser.

Den som vill förlänga vandringen kan gå via Kyrkbyn. Du passerar då också Arvid Backlundgården med samlingar av konst och skulpturer. För att gå via Kyrkbyn viker du av från Svärdsjöstigen vid kyrkan. Du kommer sedan fram mitt emot återvinningscentralen där det finns en stig genom skogen som leder ner på Svärdsjöstigen igen.

Det går bra att starta din vandring både på Gruvbacken och vid Höganäsbadet. Välj om du vill gå fram och tillbaka eller endast i en riktning. Busshållplats finns i båda ändarna.

Activiteiten en faciliteiten

  • Avontuur voor kinderen Avontuur voor kinderen
  • Hiking Hiking

Toegankelijkheid

  • Nabij parkeerplaats Nabij parkeerplaats
  • Nabij openbaar vervoer Nabij openbaar vervoer
  • Dichtbij toilet Dichtbij toilet
  • Kinderwagen toegankelijk Kinderwagen toegankelijk
  • Rolstoel toegankelijk Rolstoel toegankelijk

Feiten

Stigen är markerad med gula skyltar med en fågelsilhuett.

Svärdsjö intresseförening ansvarar för stigen.

Svärdsjöstigen är till stora delar lämplig för dig som sitter i rullstol. Dock finns det ett par trixigare partier så du behöver ha en medhjälpare med dig. Den lättaste sträckan att rulla är från Höganäsbadet och fram till bänkbordet nedanför kyrkan.

Parkeren

För att börja leden söderifrån parkerar du på Gruvbacken. I Svärdsjö svänger du in på Lumshedsvägen och sedan vänster in på en mindre grusväg precis innan sjön.

Vill du gå stigen från norr ställer du bilen på Höganäsbadets parkering. Kör norrut genom Svärdsjö och tar höger mot Isala. Du ser badet och parkeringen direkt på din vänstra sida.

Communicatie

Buss från Falun stannar både vid Höganäsbadet i stigens norra ände samt vid Svärdsjöskolan eller Källegården i centrala Svärdjö.

Downloads

Contact

E-mailadres

Kontaktcenter Falu kommun

[email protected]

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers of aan de verantwoordelijke manager.

Beoordelingen