Hiking

Bäverleden

Hiking

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Pad details

  • Lengte 7.0 km

Acties

Momenteel

Leden är försedd med nya skyltar och ny färgmarkering (orange).

Omschrijving

Bäverleden startar vid Bjursås Berg och sjö eller vid elljusspåret på Hanses Hällar ovanför ridhuset och passar utmärkt när du vill ha ett par timmars omväxlande vandring. Under de sju kilometrarna kommer du främst att gå i skog, men du passerar även gamla slåttermarker längs med Liholsån. När leden stiger uppför Bjursberget är det rätt brant, men håll ut! Väl uppe väntar skön vandring i flera kilometer innan du på tillbakavägen sneddar nerför det som om vintern är slalombackar. Uppe på Bjursberget kommer Bäverleden in på samma stigar som den längre Vildmarksleden. På ett par ställen längs leden väntar vackra vyer över sjöarna Rogsjön och Bjursen.

Hambergsstugan är en fin raststuga som Bjursås IK ansvarar för. Här finns möjlighet att rasta både inomhus och utanför. Ytterligare en rastplats, i form av ett vindskydd med fin utsikt, finns vid Hanses hällar ovanför Bjursås ridklubb.

Hela Bäverleden är väl markerad och lätt att hitta. Du går främst på torra tallmarker och stövlar behövs inte om det inte är väldigt blött i terrängen.

Get here by public transport

Aangedreven door Google

Activiteiten en faciliteiten

  • Hiking Hiking

Toegankelijkheid

  • Nabij parkeerplaats Nabij parkeerplaats

Feiten

Markeringen består av orange färg på träden samt grå och blå vägvisare.

Falu kommun ansvarar för Bäverleden.

Parkeren

Det går bra att parkera vid campingen eller vid elljusspårets parkering vid Hanses Hällar.

Routebeschrijving

Från Bjursås följer du skyltningen mot Bjursås Berg och sjö eller till elljuspåret ovanför Dössberget. För att hitta de första markeringarna för Bäverleden vid Bjursås Berg och sjö följer du grusvägen som passerar förbi Bäverhyddans Värdshus.

Downloads

Contact

E-mailadres

Kontaktcenter Falu kommun

kontaktcenter@falun.se

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers.

Beoordelingen

Naturkartan

Naturkartan

Open dit in de app