Naturpärlor att uppleva

Fotos

  • termos, kexburk och kaffemugg
    Fikastund
    Foto: Kersti Beck Larsson

Vårsolen gör att vi vill ut, vi vill uppleva naturen och röra oss längst härliga stigar. Det är lätt att vi väljer något som vi brukar välja. Kanske dags att pröva något nytt?

Istället för Tiveden välja Tylö

Tylö? Ja den tredje gränsskogen mellan Svealand och Götaland mellan Östersjöns skärgård till Vänerns innanhav. Mer kända är Kolmården och Tiveden men mitt emellan Vättern och Kolmården finns Tylöskogen. Fylld med storskog, små sjöar och mäktiga myrar.

Några av favoriterna är Mårsäter naturreservat med branter, utsikt över Vättern och en egen näckrostjärn. Här får du Tivedskänslan från Trollkyrka men mer ovandrat. Fortsätter du sedan öster ut kommer du till gränstrakterna mellan Motala och Askersund där den stora Kärnskogsmossen breder ut sig. Känd för sitt orrspel och dessutom med tillgänglighetsanpassade leder längst spänger över mossen till fina rastplatser ute på holmarna som är tallbevuxna mitt ute på mossen. En tidig morgon vid mossen är värd att uppleva. Mer norr om Kärnskogsmossen breder Hjärtasjön ut sig, vid dess västra strand finns Kopparbergsäng med gammal offerkälla och riklig blomprakt.

Så pröva något nytt naturreservat i vår! Vi har beskrivit de som är besöksvänliga i vår naturkarta så det är bara att välja.

Categorieën

  • Stille plaatsen Stille plaatsen
  • Vogels kijken Vogels kijken
  • Natuurgebied Natuurgebied
  • Hiking Hiking
  • Rond pad Rond pad

Contact

Adres

Besök vår webb visitaskersund.se

E-mailadres

VisitAskersund Turistinformation

info@visitaskersund.se

Naturkartan

Naturkartan

Open dit in de app