Fotos

Dagstur för aktiva naturälskare (buss+vandring)|Karlskrona - Kristianopel - Bröms

Ta bussen och gör en dagsvandring genom Kristianopels historiska miljö!

Att resa med buss är både ett hållbart och socialt alternativ. Om du börjar ett dagsäventyr med buss har du större chans att hinna och orka uppleva mer av den unika naturen som finns i Blekinge.

Buss från Karlskrona mot Kristianopel tar dulinje 2 mot Jämjö med byte till linje 121 mot Kristianopel. Alternative linje 500 mot Kalmar och byt därefter till linje 121 mot Kristianopel. Under höst/vintern går bussen från Karlskrona två gånger per dag under vardagar och på lördagar avgår bussen 12:00 från Karlskrona central.

Hoppa på en buss i Karlskrona och kliv sedan av vid hållplatsen i Kristianopel och börja det 10,2 km långa vandringsäventyret med att följa den orange markerade leden som kommer ta dig genom Blekingeleden och längs ARK56.

Utsikten från ringmuren i Kristianopel
Utsikten från ringmuren i Kristianopel

Väl i Kristianopel kan du passa på att upptäcka den historiska byn och de lämningar som finns kvar från den tiden då Kristianopel var en dansk stad. Du kan exempelvis vandra längs med ringmuren, besöka kyrkan från 1600-talet och andra små butiker och handelsbodar.

Innan du vandrar vidare från Kristianopel är det möjligt att stanna för en fika påCafé Sött & Salteller på Hamnkrogen vidKristianopel Resort. Vandringsleden kommer sedan ta dig genom unika sanddyner och höga taller inaturreservatet Högasand.

Vandringsleden genom Högasand
Vandringsleden genom Högasand

Med hjälp av ARK56 applikationen som du enkelt kan ladda ned kan du ta del av mer information om Kristianopels och Bröms historia och även följa den digitala kartan.

Avsluta dagsturen när du når Fredstenen i Bröms och ta bussen tillbaka till Karlskrona med linje 500. Bussen avgår vid 4 olika tider under eftermiddagen och kvällen.

För ytterligare trafikinformation besök Blekingetrafikens hemsida.

Contact

Adres

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-mailadres

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Open dit in de app