Vaellusreitit

Biergienas-Ågguovárrie, Ammarnäs närleder

Vaellusreitit

0 5 tähteä — (katso arvostelut)

Polun yksityiskohdat

  • Pituus 0.0 km

Toiminnot

Kuvaus

På Vindelfjällens naturum i Ammarnäs kan du få information om närlederna. Där finns ledbeskrivningar, information och erfarna guider. Den här vandringen utgår från Biergienas och går till Ågguovárrie.

Till Ågguovárrie går man för den vackra utsikten och du kommer inte bli besviken. Ågguovarrié är en tur som passar stora som små. Väl på toppen finns en öppen plats som är som gjord för picknick under en vacker dag. Så glöm inte att ta med kaffetermosen och fika. När vädret är vackert är det här en tur som bjuder på mycket fjällutsikt utan att ta mycket tid i anspråk. Det ta ca 2 timmar inklusive bilresa från Ammarnäs.

Under den 750 m långa vandringen kommer du att genomföra en stigning på 85 höjdmeter. Tallarna står där knotiga på gränsen till kalfjället. När du når toppen av Ågguovárrie så har du nått till 776 m över havet. Det kan jämföras med Ammarnäs som ligger på ca 400 meters höjd över havet. Utsikten är fantastisk! Från toppen blickar man in i Vindelälvens dalgång, Vuodnávággie. Om du har tur kan du få se kungsörn segelflyga i dalgången. I norr kan man se delar av Björkfjället och i väster får man en bra blick in mot Ammarfjället.

Svårighetsgrad: Lätt

Avstånd: Biergienas-Ågguovárrie 0,75 km

Get here by public transport

Toimintaa ja tilat

  • Vaellusreitit Vaellusreitit

Saavutettavuus

  • Nära parkering Nära parkering

Ota yhteyttä

Sähköpostiosoite

Länsstyrelsen Västerbotten

vasterbotten@lansstyrelsen.se

Kysymykset & vastaukset (Q&A)

Esitä kysymys muille Naturkartan-käyttäjille.

Arvostelut

Naturkartan

Naturkartan

Avaa tämä sovelluksessa