Vaellusreitit

Sjuvallsleden Vandringsled

Vaellusreitit

0 5 tähteä — (katso arvostelut)

Polun yksityiskohdat

  • Pituus 31.0 km
  • Aika 5 h
  • Vaikeuksia Punainen - vaativa

Toiminnot

Kuvaus

Vandringsled som sträcker sig mellan sju fäbodvallar i vacker och omväxlande natur. Leden är 31 km och går mellan Ofärne och Delsbo. Start sker antingen i Ofärne eller i Delsbo. Huvudleden är markerad med orange färg och anslutningslederna med blå. OBS! Sträckan mellan Trogsta och Ofärne som ligger inlagd på denna karta är bristfälligt märkt och röjd. Vi rekomenderar att vandra på sträckan mellan Ofärne och Folkets Hus i Delsbo.

Du vandrar i kuperad terräng med fina utsiktsplatser och sjöar längs med leden. Det finns flera anslutande leder och goda övernattningsmöjligheter i stugor och vindskydd. I närheten av Delsbo ansluter leden till Kajvallsleden.

Vintertid finns preparerat skidspår på delar av leden. Ledsystemet med sjuvallsleden och de blå lederna skapades av den gamla vasaloppssegraren David "Dalle" Johansson som tillsammans med Erik Bergman såg till att rädda de gamla kulturstigarna som förbinder omkring 20 fäbodvallar med varandra. Detta kunde ske mycke tack vare att Rolf Krohn på Delsbo Kommun, senare Hudiksvalls kommun kunde möjliggöra initiativet.

Get here by public transport

Toimintaa ja tilat

  • Vaellusreitit Vaellusreitit
  • Tysta platser Tysta platser
  • Löpning Löpning
  • Trailrunning Trailrunning
  • Promenad Promenad
  • Kulturstig Kulturstig

Faktat

Orange markering Övernattningsstugor: vid Prästvallssjön med fyra bäddar, på Öråsen med fyra bäddar, Sellbergsvallen med 2 bäddar samt på Klövsvallen med en bred säng. Stugorna är öppna och går inte att förhandsboka. Vindskydd: Alsjöåsen, Örvallssjön samt Nyvallssjön. I samtliga stugor samt vid alla vindskydd finns eldstäder. Torrtoaletter: vid Prästvallsstugan, Öråsen, Klövsvallen, samt vid Sellbergsvallen

Pinta

Blandat, stig, större stigar och grusvägar.

Viestintä

X-trafik, linje 53 går mellan Hudiksvall och Ljusdal. Kliv av i Delsbo centrum eller vid Delsbo Camping. Därifrån är det promenadavstånd till Furugatan där leden startar.

Reittiohjeet

Leden startar väster om Folkets Hus i Delsbo på Furugatan eller i Ofärne i Forsa om man vill vandra västerut.

Lataukset

Ota yhteyttä

Sähköpostiosoite

Åsa Eriksson

upplevdellenbygden@gmail.com

Kysymykset & vastaukset (Q&A)

Esitä kysymys muille Naturkartan-käyttäjille.

Arvostelut

Naturkartan

Naturkartan

Avaa tämä sovelluksessa