Karön & Ekenäs

Kuvat

  • Fotograf Micke Pitzon
    Fotograf Micke Pitzon

Ett av ARK56 nav är Karön & Ekenäs.

Inför 2021 finns det flera spännande nyheter att presentera. Stugbyn, gästhamnen och Villa Vassen öppnar upp med nya aktörer som vill visa upp Ronnebys fina skärgård och kust. Perfekt plats för en hemester.

Stugbyn på Karön och gästhamn Ekenäs och Karön

Här bor du i pittoreska stugor med självhushåll. Med havet, lugnet och naturen som granne. Det finns 15 stugor på Karön enkla och mysiga med fräasch servicehus. Mer information om dem, Kallebåten och gästhamnarna hittar du här; https://www.karonstugby.se/Ekenäs som ligger strax utanför Ronneby är ett bostadsområde med ett fåtal kvarvarande sommarstugor. Här hittar du bl. a en badplats, camping med ställplatser och en gästhamn med en sommaröppen tankstation för båtar.

Villa Vassen

är restaurangen i Ekenäs och kommer under sommaren 2021 drivas av Catharina Magnusson på Oscar & Co Stadsdeli & Vincafé på gågatan i Ronneby.

Schweizeriet

är restaurangen på Karön, en pärla i Blekinge Skärgård och älskad sommarrestaurang för båtförare och semesterfirare. Sommaren 2021 kommer Schweizeriet vara stängt men det finns möjlighet för privata bokningar.

Karöline

Till Karön tar du dig enkelt, en kort båtresa från Ekenäs med Karöline som börjar trafikera 1 juni. Karöline går kontinuerligt till den 31 augusti. Önskar du åka utanför tidtabell så hissar du semaforen (signalflaggan i trä) på bryggan. Kostnad 20 kr t/r.

Du tar dig lätt ut till Ekenäs med bil, buss eller cykel. Vidare ut till Karön kommer du med Karöline eller med skärgårdsbåten. Under sommarmånaderna kan du ta skärgårdsbåten ut till Ekenäs- Karön från Ronneby centrum.

Kategoriat

  • Sport & Fritid Sport & Fritid
  • Arvokas luonto Arvokas luonto
  • Vaellusreitit Vaellusreitit
  • Boende Boende
  • Camping Camping
  • Nav Nav

Ota yhteyttä

Osoite

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

Sähköpostiosoite

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Avaa tämä sovelluksessa