Naturguider och guidade turer längs ARK56 i Biosphärområdet Blekinge Arkipelag

Kuvat

Är du ny i Blekinge och vill uppleva fantastisk natur och skärgård i Blekinges biosfärsområde? Då har du hittat helt rätt. För här har vi nämligen samlat allt du behöver veta för att få den perfekta guidade naturupplevelsen.

Oavsett om du söker ett storslaget äventyr till havs eller på land, eller en lugnare kajaktur på havet så kan du skräddarsy ditt egna unika naturupplevelse med ett ARK56 företag. Här nedan har vi först samlat de företag som erbjuder ett stort utbud av olika guidade turer och aktiviteter, sedan företag som erbjuder specifika naturguidningar.

Företag med stort utbud av guidade naturupplevelser

Eriksberg Vilt & Natur

Upplev unika erbjudanden och aktiviteter i naturreservatet i Eriksberg! Eriksberg Vilt & Natur erbjuder allt från fartfyllda äventyr på MTB-cykel och femkamper till olika typer av safari turer i Nordens största safaripark. Detta är perfekt för dig som är ute efter en riklig och varierad naturupplevelse och samtidigt upptäcka skärgården och djurlivet i Blekinge Arkipelag.

Safari i Eriksberg
Safari i Eriksberg

Nature by Andreas

Söker du en helt unik upplevelse i naturen? Då ska du boka en guidad tur med Andreas på Nature by Andreas som organiserar olika typer av naturupplevelser såsom vandringar, paddlingar, afterwork och matlagning vid öppen eld, övernattningar och äventyr på hemmaplan. Du behöver inte befinna dig i Blekinge för att boka en guidad tur då det är möjligt att skräddarsy ditt egna paket.

Vandringstur med Nature by Andreas
Vandringstur med Nature by Andreas

Sydsvenska Äventyr

Vill du ha en oförglömlig och lärorik naturupplevelse? Då erbjuder Sydsvenska Äventyr något för dig! Med hjälp av erfarna, specialutbildade och engagerade guider kan du uppleva unika äventyrsutflykter och aktiviteter. De ger guidade turer med havskajaks paddling, klippklättring, forskajak, grottklättring, äventyrsbanor och bågskytte. Så boka in dig på en inplanerad utflykt eller boka en egen guidad tur när det passar dig!

Forskajaks tur med Sydsvenska Äventyr
Forskajaks tur med Sydsvenska Äventyr

Blekinge Outdoor

På Dragsö i Karlskrona skärgård erbjuder Blekinge Outdoor genuina äventyrspaket och naturupplevelser året runt. De har ett stort utbud av uthyrning av cyklar, kajaker och fiskeutrustning och även spännande överlevnadspaket. Oavsett om du är äventyrlig och söker nya spännande upplevelser eller om du söker mer rofyllda naturupplevelser så finns det något för dig!

Hanö Dyk & Ribcharter

Vill du uppleva ett fartfyllt skärgårdsäventyr? Då ska du boka en tur med Hanö Dyk och Ribcharter. Du kommer färdas i en 9 meter lång RIB-båt och samtidigt få en guidad tur om lokal kultur, historia och om den natur ni färdas i. Du har möjlighet att skräddarsy och anpassa din bokning till den ultimata skärgårdsupplevelsen.

Guidad båttur med Hanö Dyk & Ribcharter
Guidad båttur med Hanö Dyk & Ribcharter

Utveckling o Äventyr

Är du äventyrslysten och vill ta med ditt företag på ett riktigt teambuilding äventyr eller en spännande kickoff i naturen? Då ska du vända dig till Utveckling o Äventyr som erbjuder guidade turer som genomförs som en kvällstur eller dagstur, eller en 2 dagars tur med tält/vindskydd övernattning. Så ta med dina kollegor eller ditt kompisgäng på ett riktigt äventyr i Eriksberg - Nordens största safaripark.

Teambuilding aktivitet hos Utveckling o Äventyr
Teambuilding aktivitet hos Utveckling o Äventyr

Guidade Kajakturer

Paddelkompaniet

Hos Paddelkompaniet kan du ta del av härliga paddeläventyr! Hyr på plats i Järnavik vid den bemannade stationen eller vid en obemannad station vid Järnaviks Camping eller vid Kolleviks Camping i Karlshamn. Paddelkompaniet erbjuder singel-, dubbel-, eller trippelkajaker. När du bokar kan du välja antingen en havskajak och bege dig ut i havet och upptäcka den lummiga skärgården utanför Järnavik, eller välja Ronnebyån där du får uppleva äkta vildmark.

Paddeltur med Paddelkompaniet
Paddeltur med Paddelkompaniet

Arkipelag Kajak

Vill du lära dig allt om kajakpaddling samtidigt uppleva Blekinge skärgård? Då ska du vända dig till Arkipelag Kajak som erbjuder guidade kajakturer i hela Blekinge, antingen som unika äventyrspaket eller kortare dagsturer. De erbjuder kundanpassade kajakturer där du kan själv bestämma olika inriktingar och omfattning på turen när du bokar. Det finns även möjlighet att boka in sig på olika kajak kurser då dem har ett unikt utbud av olika kurser från introduktionskurser till mer avancerade kurser för de mer erfarna.

Tälta i skärgårdsmiljö med Arkipelag kajak
Tälta i skärgårdsmiljö med Arkipelag kajak

Nytäppet kajak

Vill du utforska Hällaryds skärgård och paddla genom ett fantastiskt ölandskap? Då ska du hyra en kajak hos Nytäppet kajak. I Hällaryds skärgård i Matvik, öster om Karlshamn är Nytäppet kajak beläget. Här finns det möjlighet att boka havskajaker och få introduktions genomgång till kajakpaddling. Du kan hyra en enmanskajak, en tvåmanskajak eller en tvåmanskajak med en extra sittbrunn.

Kajaktur med Nytäppet kajak
Kajaktur med Nytäppet kajak

Blekinge Surf

Är du intresserad avkitesurfing och kajakpaddling? Då ska du vända dig tillBlekinge Surfsom har ett stort uthyrnings utbud av sup-brädor och kajaker. Blekinge Surf är en IKO certifierad kitesurfingskola och erbjuder sup-kurser och tävlingar. Om du vill få en spännande unik naturupplevelse så hittar du Blekinge Surf i Ronneby hamn, Östra piren.

Blekinge Surf
Blekinge Surf

Guidade fisketurer

Garnanäs Sportfiskecamp

Är du fiske intresserad? Då ärGarnanäs Sportfiskecampnågot för dig, de erbjuder nämligen fantastiska fiskeupplevelser året runt. Det är möjligt att fiska flera olika arter i Blekinge Skärgård såsom gädda, havsöring, lax och torsk. Så boka in dig på en guidad fisketur i Blekinges bästa fiskevatten!

Sportfiske vid Garnanäs
Sportfiske vid Garnanäs

Pikestrike Sweden

Beläget vid Ronneby camping kan du få fantastiska fiske- och naturupplevelser hos Pikestrikedär du kan boka fiskepaket och ta del av fiske i världsklass! Dem erbjuder både kajakfiske och båtfiske och kan guidade dig under en halvdag eller en heldag.

Kajakfiske hos Pikestrike
Kajakfiske hos Pikestrike

Ota yhteyttä

Osoite

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

Sähköpostiosoite

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Avaa tämä sovelluksessa