Tjäderleksmossen

Aktualität

2020-> framåt Som följd av den torra sommaren 2018 och angrepp av granbarkborre så står en mängd döda granar i reservatet. Det finns en stor risk att döda granar faller och vi avråder dig från att besöka området vid blåsigt väder.

Zu tun:
 • Naturschutzgebiet
Zugänglichkeit:
 • Nähe eines Parkplatzes
So finden Sie uns:

Tjäderleksmossen är ett lite hemligt reservat som ligger ca 20 km öster om Uppsala, alldeles före Almunge.

Du kör väg 282 från Uppsala mot Almunge. Det finns inga skyltar mot reservatet från väg 282. För att komma till norra parkeringen svänger du vänster på en liten väg där det står skyltat mot Kvarnmyra. Följ vägen några kilometer, efter ett tag kommer en skylt som visar mot Tjäderleksmossen.

För att komma till södra parkeringen fortsätter du ytterligare en bit mot Almunge och svänger vänster på en liten väg som går under en stor kraftledning, precis där en skylt visar att du kör in i Almunge.

Kontaktieren Sie uns

Länsstyrelsen i Uppsala län

Möchte dort hin
War dort
Kommentieren
 • Länsstyrelsen Uppsala län

  Vägen till reservatets västra parkering är nu (2021-05-18) åter farbar efter att ha varit översvämmad tidigare i våras.
  /Länsstyrelsen

  9 Monate
 • Daniel Lönn

  Kan någon uppdatera oss om hur det nu (2021-05-12) ligger till med "Vägen till reservatets västra parkering (infart Kvarnmyra)" som tidigare var översvämmad? Är den alltjämt vattenfylld/inte farbar?

  9 Monate
 • Anna Jansson

  Jättefint naturreservat med blandad terräng och mycket fin rastplats med övernattningsstuga! Passar perfekt för dagstur eller tvådagars tur!

  etwa 4 Jahre