Storskogen

Aktualität

Som följd av den torra sommaren 2018 och angrepp av granbarkborre så står en mängd döda granar i reservatet . Det finns en stor risk att döda granar faller och vi avråder dig från att besöka området vid blåsigt väder.

Zu tun:
 • Naturschutzgebiet
Zugänglichkeit:
 • Nähe eines Parkplatzes
 • Nähe von Nahverkehr
 • Nähe einer Toilette
Verkehrsverbindungen:

Du kan ta bussen till södra eller norra entrén av naturreservatet.Tidtabeller hittar du på www.ul.se

Norra entrén till Storskogen: Ta bussen och kliv av vid hållplats Tistelvägen längs Skogsvallsvägen. Gå över den stora parkeringen som ligger öster om Skogsvallsvägen. Entrétavlan hittar du i sydöstra hörnet av parkeringen. Härifrån är det 1 km vandring till naturreservatet .

Södra entrén till Storskogen: Tag länsbussen till hållplats Jälla. Promenera vägen in bakom skolbyggnaderna, så kommer du strax fram till skogskanten och en entrétavla på vänster sida vägen. Härifrån är det flera kilometers vandring innan du kommer in i själva naturreservatet.

So finden Sie uns:

Storskogen ligger mellan Storvreta och Jälla, nordöst om Uppsala.

Norra entrén till Storskogen: Från E4 tar du av mot Storvreta och följer skyltarna in mot samhället. Sväng höger in på Skogsvallsvägen. Några hundra meter efter att du passerat under järnvägen ligger en stor parkering på höger sida intill vägen. Entrétavlan hittar du i sydöstra hörnet av parkeringen.

Södra entrén till Storskogen: Tag av norrut från väg 288 vid Jällaskolan. Följ vägen runt bakom skolbyggnaderna, så kommer du strax fram till en mindre parkering på vänster sida av vägen mot skogskanten. Bortom parkeringen finns en entrétavla. Härifrån är flera kilometers vandring innan du kommer in i själva naturreservatet.

Kontaktieren Sie uns

Länsstyrelsen i Uppsala län

Möchte dort hin
War dort
Kommentieren
 • Magnus Andersson

  trevliga spår ,delar mycket fuktigt

  7 Monate
 • Håkan Brink

  Ha myggspray med.massor av vatten om det är kring +30. Bra skor och otrolig kondition. Det är stenigt värre. Väldigt kuperat område. Första grillplatsen går det ta sig något lättare väg än kuperad första 2km. Går att cykla till första grillplatsen .inga skyltar men finns väg som är skidspår på vintern och en skogsväg går ihop se karta. Förbi liten damm med linnè märke. Tyvärr inget dass nära jälla.bara 6km bort i Storvreta.

  mehr als ein Jahr