Hjälstaviken

Aktualität

Som följd av den torra sommaren 2018 och angrepp av granbarkborre så står en mängd döda granar i området kring den "stora eken", i den östra delen av reservatet. Det finns en stor risk att döda granar faller och vi avråder dig från att besöka området vid blåsigt väder.

Zu tun:
  • Naturschutzgebiet
Zugänglichkeit:
  • Nähe eines Parkplatzes
  • Nähe einer Toilette
  • Kinderwagen zugänglich
  • Rollstuhlgerecht
Verkehrsverbindungen:

Regionbussen stannar vid hållplats Ekolsunds gård. Härifrån är det ca 1,5 km fram till Stora Parnassen. Tidtabeller hittar du på: www.ul.se

So finden Sie uns:

Naturreservatet Hjälstaviken ligger 17 km öster om Enköping och 25 km sydväst om Uppsala. Det finns flera parkeringsplatser i reservatet.

Med bil: Från Litslena kyrka, korsningen mellan väg 55 och 263, kör du öster ut längs väg 263. För att komma till fågeltornet i Hårby svänger du av mot Hjälsta alldeles innan Ekolsunds slott. Följ därefter skyltar mot fågeltorn.

Parkeringen vid Stora Parnassen når du från väg 263. Sväng in där det står skyltat mot Naturreservat, strax öster om Ekolsunds slott.

För att komma till gömslet och Kvarnberget kör du förbi infarten till parkeringen vid Parnassen och tar nästa väg till vänster, där det står skyltat mot Hjälstavik och Naturreservat.

Kontaktieren Sie uns

Länsstyrelsen i Uppsala län