Naturschutzgebiet

Ängskär

Naturschutzgebiet

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Aktionen

Aktuell

Vad tycker du om Ängskärs naturreservat?

Vi utvecklar Ängskärs naturreservat och behöver din hjälp!Vad tycker du är bra med Ängskär? Vad kunde vara bättre? Fyll i vårt frågeformulär och delge oss dina tankar.

Till frågorna

Beschreibung

Klippbad eller sandstrand? Natur eller kultur? Lata dagar på campingen eller långpromenader? I Ängskärs naturreservat finns mycket att välja på. Klipporna vid Slåtholmen i södra delen är så många att var och en kan få en egen liten klippa att ligga på. Har du små barn med dig så finns en långgrund strand vid campingen.

Om du vill röra på dig kan du vandra någon av de många stigarna som finns i området. Klubben heter den halvö som skjuter ut i havet i Ängskärs naturreservat. Intill, endast åtskilt av ett smalt sund, ligger halvön Bondskäret som är ett eget naturreservat. Från Ängskärs camping går en 1,5 km lång stig över klippor och genom skogen ut till Djuphamnen längst ut på Klubben. Från Djuphamnen utgår en stigslinga, även den 1,5 km lång, som tar dig förbi sjömärket Klubbkasen. En kortare, 1 km lång, stig går runt Slåtholmen vid campingen. Här passerar du badplatsen och ett par rastplatser med eldstad. Från det gamla järnmagasinet i byn Ängskär kan du vandra ut till Bondskärets blomsterrika hagar.

För att komma till Djuphamnen på Klubben, kör förbi Ängskärs camping och fortsätt vägen. Parkering finns strax före hamnen.

Bondskäret nås bäst med utgångspunkt från Magasinet.

Service: markerade stigar, eldstäder, parkering, WC (vid Klubben). På norra delen av Klubben finns en gästhamn och en mindre säsongscamping och vid Slåtholmsviken ligger Ängskärs havscamping.

Utförlig information om anordningar och tillgänglighet vid Djuphamnen i Ängskärs naturreservat

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Erholungsgebiet Erholungsgebiet
  • Naturschutzgebiet Naturschutzgebiet

Zugänglichkeit

  • Nähe eines Parkplatzes Nähe eines Parkplatzes
  • Nähe einer Toilette Nähe einer Toilette
  • Kinderwagen zugänglich Kinderwagen zugänglich

Fakten

Förvaltare: Upplandsstiftelsen

Kommunikation

Det går inte att komma till Ängskär med buss.

Anleitung

Ängskärs naturreservat ligger vid kusten, drygt 1,5 mil öster om Skärplinge.

Med bil: Från Skärplinge är det skyltat mot Ängskärs camping. För att komma till Slåtholmen och badplatsen där parkerar du vid campingen. För att komma ut på Klubben fortsätter du vägen förbi campingen och parkerar i närheten av hamnen.

Kontakt

E-Mail-Adresse

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen