Bruksleden - Vandra genom Västmanland

Fotos

Bruksleden, Västmanlands egna signaturled, och det självklara valet för långvandrare.

Från Västerås i söder till Avesta och Malingsbo i norr sträcker sig Bruksleden med sina 25 mil fördelade på 27 etapper. Leden tar dig från Mälardalens slätter och in i Bergslagens djupa skogar och böljande terräng. Naturupplevelser i form av blomstrande ängsmarker, ödsliga myrar, glittrande sjöar och ändlösa skogar växlas med kulturupplevelser från ett fascinerande kulturlandskap. Bruksleden tar dig mellan brukssamhällen med en spännande historia och på din färd möts du av både subtila spår i naturen och tydliga fornminnen från den industrihistoria som här har utspelats. Slussar och kanaler, gruvor och hyttor, smedjor och sågverk, detta och mer är vad som väntar dig på en vandring längs Bruksleden.

Bruksleden är idealisk för långvandrare som har många naturliga tältplatser, vindskydd och raststugor längs vägen. Boendemöjligheter finns också i de närliggande orterna, men för att vandra Bruksleden i sin helhet är några övernattningar i skogen ofrånkomligt.

Självklart är det möjligt att även dagsvandra längs Bruksleden. På Trails of Västmanland rekommenderar vi utvalda etapper av Bruksleden som lämpar sig utmärkt för vandring på en till två dagar, såsom Landsbergstriangeln i Fagersta och Rövallsrundan i Surahammar.

Detaljerad information om Bruksledens samtliga 27 etapperna finns på Bruksledens officiella webbplats, www.bruksleden.se

Kontakt

E-Mail-Adresse

turism@regionvastmanland.se

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App