Följ med på en hållbar resa ut i vildmarken

Fotos

Att uppleva vildmarken i Västmanland är ett häftigt äventyr. Häng med på lite tåg, en del vandring och en alldeles unik paddling i naturreservatet Malingsbo-Kloten. Det blir en unik naturupplevelse som gör större avtryck i hjärtat än på klimatet.

Resan startar på räls – med tåget till Skinnskatteberg. Där väntar hyrda kanoter som tar oss över sjön Övre Vättern och genom mellersta Hedströmmens fina, slingrande paddelvatten. Vi paddlar till Baggå, precis på gränsen till ett av Sveriges största naturreservat: Malingsbo-Kloten.

Ovanför Baggå är Hedströmmen känd som ett utmärkt fiskevatten, men på grund av de många forsarna lämpar den sig inte för paddling. I stället vandrar vi Bruksledens etapp 21 och 22 till Malingsbo. Det är ledens mest kuperade sträcka, där toppen av Matkullen bjuder på milsvid utsikt. I Malingsbo fortsätter en markerad vandringsled genom de djupa skogarna till Kloten.

Väl där är det dags att kliva i kanoten – nu väntar unik vildmarkspaddling. Från Kloten går kanotleder åt både norr och söder lämpliga för allt från en kort barn- och nybörjarvänlig paddling till tio dagars sammanhängande äventyr. Längs kanotlederna finns många fina rastställen med vindskydd och eldplatser. Här ramar höga granskogsklädda berg in de orörda vattendragen och lodrätta klippväggar stupar dramatiskt ner i vattnet. Välkommen ut i Västmanlands vildmark!

Om Nordic Discovery: Nordic Discovery hyr ut kanoter och kajaker i Kloten och de erbjuder fraktservice längs Bergslagens kanotleder. För den som väljer kajak väntar en rolig, smidig och lite snabbare paddling. Ska du vara ute länge är däremot en kanot att rekommendera. I de expeditionskanoter som Nordic Discovery hyr ut ryms både tält och en veckas mat för en familj.

Läs mer om Nordic Discovery och äventyren i naturreservatet Malingsbo-Kloten på www.nordicdiscovery.se

Kategorien

  • Paddeln Paddeln

Kontakt

E-Mail-Adresse

turism@regionvastmanland.se

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App