Wandern

Östgötaleden - Västanvik-Medevi

Wandern

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Details zum Weg

  • Länge 10.0 km
  • Schwierigkeit Blau - mittel

Aktionen

Beschreibung

I Västanvik går Östgötaleden i en skärgårdsliknande miljö precis vid Vättern. Leden som är 10 km lång följer mestadels stigar längs Vätterns strand bland gamla tallar med fantastiska utblickar över Vättern. Delar av leden går man genom en sumpskog på spångad led samt bredvid fårhagar och en våtmark. Leden är lämpad för hundar då slingan undviker att gå i betesmarker. Under mindre sträckor går leden på småvägar nära tätorten. Flera delar av leden går tomtnära. Leden har ett fågeltorn och ett nybyggt vindskydd. Jämt spritt längs rundslingan finns det badplatser och grillplatser med fina utblickar över Vättern. Det finns också torrdass vid två av Västanviks hamnar, öppna från våren till slutet av oktober. Till grillplatserna bör man ta med sig egen grillkol. Leden går på flera ställen över lite brantare berg och klippor och är därför inte anpassad för funktionshindrade och barnvagnar. På flera platser längs leden finns det bänkar och ibland även bord för den som vill ta sig en fikapaus. Leden går enkelt att nå med kollektivtrafiken.

Leden passerar nära en stensättning från brons/järnåldern i nordvästra kanten av udden. Det finns också en hällkista och en hålväg nära busshållplatsen Åtorpsvägen, samt flera torplämningar.

Västanviks samfällighetsförening äger marken, inklusive den skyddsvärda gamla tallskogen, längs hela leden och det är de boende i området som sköter leden och alla friluftsanläggningar. Markägaren undanber sig cykling på leden.

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Wandern Wandern
  • Ruhige Orte Ruhige Orte
  • Walking Walking
  • Circular trail Circular trail

Zugänglichkeit

  • Nähe eines Parkplatzes Nähe eines Parkplatzes
  • Nähe von Nahverkehr Nähe von Nahverkehr
  • Nähe einer Toilette Nähe einer Toilette

Oberfläche

Grus, asfalt, spång, berg i dagen ...

Parking

I Medevi brunn.

Kommunikation

Buss går vissa tider till Medevi och Västanvik.

Anleitung

Med bil åk från RV 50 mot Medevi och parkera vid Medevi brunn eller mot Västanvik och parkera nära korsningen Åtorpsvägen, vid skylten Välkommen till Västanvik. Med buss åk till Medevi brunn eller hållplatsen Åtorpsvägen i Västanvik.

Kontakt

Adresse

Kontakta mig om du har frågor om Motalas Naturkarta.

E-Mail-Adresse

Fia Sundin

[email protected]

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen