Östgötaleden i Borensberg

Fotos

För tillfället pågår arbeten på flera håll med anläggningen av Östgötaleden i Motala kommun. Den första färdiga milen hade sin invigning den 23 april i Medevi-Västanvik. Invigningen lockade många vandringssugna besökare. Så hoppas vi även nästa invigning skall göra!

På söndagen den 7 maj är det Borensbergsdagen och då kommer invigning av Östgötaleden i Borensberg stå som programpunkt. Invigningen hålls från kl. 15.00 till ca. 15.30 på Gätistorgets innergård. Välkommen!

Nedan finns en kort beskrivning på slingan i Borensberg.

I Borensberg går det en slinga på Östgötaleden som är 10,7 kilometer lång. Slingan sträcker sig nästan runt hela Borensberg på den norra sidan av Göta Kanal. Leden går längs med kanalen och sjön Boren, en väldigt vacker sträcka med fantastisk natur. Slingan fortsätter norrut genom bostadsområden, tills man kommer till den stora och fina Bergvalla-Hälla skogen. I Bergvalla-Hälla skogen finns det ett motionsspår, ett vindskydd och en utsiksplats på det historierika Juteberget, där man under klara dagar faktiskt kan se ända till Linköpings domkyrka! Terrängen är varierad, mestadels stig men också ställvis asfalt. Leden längs Borensstrand är tillgänglighetsanpassad.

Kontakt

Adresse

Kontakta mig om du har frågor om Motalas Naturkarta.

E-Mail-Adresse

Hilda-Linn Berglund

hilda-linn.berglund@motala.se

Motalas Naturkarta

Motalas Naturkarta

Öffnen Sie dies in der App