Ved till grillplatser och julfint i naturen

Fotos

Även om det är lugnt ute i naturen just nu, och djur och växter förbereder sig för den kommande vintern, så händer det fortfarande saker ute i vår natur och friluftsområden.

För att förbereda oss för en snörik och vacker vinter har kommunen placerat ut nya vedförråd vid grillplatserna MAIF-stugan i Fålehagen, vid grillplatsen vid Södra Freberga/Fålehagen med utsikt över Vättern, samt uppe på Jätten. På Jätten brukar det vara populärt med pulkaåkning om det finns snö, och vi hoppas då att besökare kan tända en brasa och fika och kanske grilla korv vid grillplatsen. Det finns även grillplatser med ved i Staffanstorp naturreservat.

På Bondebacka har småfåglar gjorda i trä kommit upp i träden längsmed Bella Blåmes trädstig. Dessa fåglar är snidade av motorsågskonstnären Stefan Karlsson i Tjällmo. Ta med barnen på en vinterpromenad och se om ni lyckas få syn på alla fåglar, och lär er mer om olika trädslag som växer på Bondebacka. På Bondebacka anläggs nu också belysning i motionsspåret. Spåret kommer under vintern snöröjas och är i första hand avsett för gående. Skidåkare som vill ha orörda spår hänvisas till Fålehagen.

I Sjöbo-Knäppans naturreservat har VIA Ekenäs (Enheten för Vägledning, Integration och Arbetsmarknad) gjort julfint vid torpet Sjöbo där de bedriver grön rehabiliteringsverksamhet. En ny grusstig har också anlagts från den nya handikappanpassade toaletten vid parkeringen och in till torpet.

Välkommen ut i naturen!

Kontakt

Adresse

Kontakta mig om du har frågor om Motalas Naturkarta.

E-Mail-Adresse

Hilda-Linn Berglund

hilda-linn.berglund@motala.se

Motalas Naturkarta

Motalas Naturkarta

Öffnen Sie dies in der App