Ett nytt naturum på plats i Skrylle. Välkommen på invigning den 17 februari.

Fotos

Varje år besöks skogarna runt Skryllegården av närmare 800 000 personer. I över 30 år har naturum Skrylle varit en viktig startpunkt och porten ut i naturen. Under 2023 stod äntligen naturums nya byggnad klar med en luftig utställningshall och verkstad med plats för möten, samtal och lärande.

Skryllegården är en populär destination för rekreation, motion, utflykter och lärande. Här har naturum funnits sedan 1991 - i en liten stuga där skogen börjar. Under naturums 30 år långa historia har dess utställning, precis som Skryllegården i stort, förändrats och anpassats efter verksamhetens och besökarnas behov medan stugan varit den samma. Fram till nu.

På en central plats på Skryllegården har naturums nya vackra byggnad i ljust trä vuxit fram. Sedan den stod klar i mitten av 2023 har ett intensivt arbete pågått med att bygga upp en ny spännande utställning som står klar i februari. Samtidigt som ett nytt naturum byggts upp har Skryllegården även fått tillskott med nya ekonomibyggnader för att underlätta skötseln av skogarna, omklädningsrummen i gymmet har förbättrats och utemiljön har berikats med fler besökstoaletter och större parkering.

Invigning den 17 februari

Hela Skryllegården står nu rustad för att välkomna och ta hand om sina besökare. Detta firas med en stor invigning lördagen den 17 februari, samma dag som nya naturum öppnar för allmänheten. Med start klockan 11.00 inleds festligheterna med musik och invigningstal. Naturum - porten till naturen - slår upp sina dörrar och välkomnar besökarna in i en ny lärorik miljö.

Denna dag sjuder Skryllegården av liv och runt hela området finns aktiviteter för alla åldrar. Den nya ekonomibyggnaden öppnar sin maskinpark för nyfikna besökare och inne på naturum hålls författarsamtal med Stefan Casta. I skogarna kan den som vill gå på Väsenvandring och för den hungrige erbjuder både Skryllegårdens restaurang och Friluftsfrämjandet något varmt att äta.

Vill du veta mer om nya naturum Skrylle och invigningen kan du besöka lund.se (Skryllebesökarna får ett nytt naturum (lund.se) )

Kontakt

Adresse

Besöksadress: Brotorget 1, 221 00 Lund. Telefonnummer: 046-359 50 00.

E-Mail-Adresse

Medborgarcenter Lunds kommun

+46 46 359 50 00

lunds.kommun@lund.se

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App