13 Trummelsberg – Norra Morsjön, via Trehörningen|Bruksleden

Aktualität

På grund av att en damm har brustit vid Sågsjön är vägen efter parkeringen i Trummelsberg bortspolad. Det betyder att det inte går att köra vidare mot Bockhammar/Skinnskatteberg från riksväg 66. Kommer du från Bockhammars-hållet kan du inte komma till parkeringen intill Trummelsbergs slaggstenspelare vid Stora Kedjen, inte heller köra vidare mot riksväg 66. Vägen till den stora rastplatsen vid sjön i Trummelsberg är oframkomlig och bron är förstörd. Det går därför inte att ta sig till grillplatsen och vindskyddet.

Visa aktsamhet för rådande förhållanden, omgivning samt boende i området. Iaktta försiktighet och följ myndigheters uppmaning vid till exempel eldningsförbud.

Schwierigkeitsgrad: Blau - mittel
Zu tun:
  • Wandern
  • Mountainbiking
  • Running
  • Trailrunning
Länge: 9.0 km
Bodenbeschaffenheit:

Skogsstigar. Viss sträcka på grusväg. Singeltrack stig. Rötter och delvis steniga partier.

Parkplatz:

Finns i Trummelsberg samt vid Nedre och Övre parkeringsplatserna vid Landsberget. Följ skyltning. På grund av att en damm har brustit vid Sågsjön är vägen efter parkeringen i Trummelsberg bortspolad. Det betyder att det inte går att köra vidare mot Bockhammar/Skinnskatteberg från riksväg 66. Kommer du från Bockhammars-hållet kan du inte komma till parkeringen intill Trummelsbergs slaggstenspelare vid Stora Kedjen, inte heller köra vidare mot riksväg 66. Vägen till den stora rastplatsen vid sjön i Trummelsberg är oframkomlig och bron är förstörd. Det går därför inte att ta sig till grillplatsen och vindskyddet.

OBS! Ska du starta din vandring i Bastmora så tänk på att det inte finns parkeringsplatser utan man måste ställa sig på ett så pass lämpligt vis så att man inte stör allmänheten.

So finden Sie uns:

Via RV66 kommer man till Trummelsberg. Det är ca 56 km från Västerås och ca 20 km från Fagersta.

Via RV68 från Fagersta och länsväg 250 i riktning mot Köping kan man parkera vid samhället Bastmoram, ca 11 km.