Kullamosseslingan

Fin vandringsled runt Kullamossen där besökare under våren kan belönas med både trastsång, trana och spelande orrtuppar. Myren i naturreservatet Lunden är vidsträckt och bjuder på vildmarkskänsla. Denna spännande vandringsled gör ett komplett varv runt mossen, där spänger smyger fram över sanka tuvor. Du upplever grova tallar, hör ängspiplärkans sång och får en frisk doft av skvattram. Vid gryning och skymning visslar ofta sparvuggla. Intill Drevsjön finns en sittbänk där du kan vila fötterna till utsikt över sångsvan och trana. Välj mellan den långa reservatsslingan (ca 5 km) som tar 2-3 timmar att vandra eller den korta med genvägen (ca 2.6 km) som i lugn takt tar 1-1,5 timme. Reservatsslingan är orange-markerad och förvaltas av Naturförvaltningen på Länsstyrelsen Kronoberg.

Fakta

Earth Week i Växjö 2021
Naturreservatet Lunden bjuder på vackra naturupplevelser med varierad natur av hagar och ängar, skogar, myrar, sjö och vattendrag. Här finns också kulturlämningar, mäktiga 300-åriga ekar och inte minst ett rikt fågelliv. Lunden har med sin långa historia och rikliga variation en mycket värdefull natur. Lundens naturreservat bjuder på två olika vandringar, här runt Kullamossen i södra delen eller till fågeltornet från norra reservatsparkeringen.

På den här platsen med en mosaik av varierad natur, finns många viktiga stödjande, reglerande och försörjande ekosystemtjänster. Att det bara ligger en kort färd bort från staden och omkringliggande orter, men ändå kan ge lite vildmarkskänsla ger också goda möjligheter för rekreation.

Svårighetsgrad: Blå - medel
Att göra:
  • Barnäventyr
  • Vandring2
  • Trailrunning
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
Faciliteter:
  • Rundslinga
Längd: 5.0 km
Tid: ungefär 2 timmar
Underlag:

Fin småstig och spänger.

Backar:

Väldigt flackt på mossen.

Parkering:

Parkering Kullamossen är närmast.

Hitta hit:

Kullamosseslingan ingår i Lundens naturreservat som ligger nordöst om Rottne mot Vartorp.

Kontakta oss

Kontaktcenter

Telefon 0470-410 00

  • Upplev Earth Week

    17 mar

    Välkommen att ta del av Earth Week med fina naturupplevelser i Växjö kommun! Earth Week är Växjös vecka för framtiden där vi sätter fokus på de ständigt aktuella frågorna om hållbarhet. Earth Week pågår hela veckan 22-28 mars. Flera av aktiviteterna som har naturkoppling kan du dessutom ta del av under hela Friluftslivets år 2021. Närheten till sjöar och skogar är något vi är glada för i Växjö kommun. Men att sjöarna är badbara och att skogarna är värda ett besök är ingen ...