Vandring

Franciskusleden Arboga

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 10.0 km

Åtgärder

Beskrivning

Välkommen att gå Franciskusleden. Leden startar vid heliga trefaldighetskyrka i centrala arboga, och går sedan ut mot stadens utkanter. leden är totalt tio kilometer lång men det går utmärkt att gå den i två etapper med fem kilometer i varje etapp.

Det finns 11 platser med informationsskyltar längs med leden. Där kan du stanna upp och få några ord läng vägen. Få ett uppdrag, en bön eller en tanke att bära med dig.

Trefaldighetskyrkan byggdes ursprungligen av franciskanermunkar, som kom vandrandes genom Sverige. Gråbröderna, som de också kallades, bosatte sig i städer som de trodde kunde expandera och där det fanns gott om folk. De var läkekunniga, hjälpte de gamla och sjuka, och lärde även barnen att läsa. att de kom till Arboga finns nedtecknat i Assisi i Italien. enligt en äldre ofta anförd uppfattning skulle gråbröderna ha grundat sitt konvent i arboga 1285.

Kyrkan stod färdig under 1300-talets början. sedan har kyrkan byggts på och om under århundradena. under reformationen drevs klosterbröderna iväg från arboga, och kyrkan tillföll staden.

Välkommen att gå leden som påminner oss om Franciskanermunkarnas historiska gärning i Arboga.

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Fakta

Leden är lätt att gå och går på grus och asfalt. Leden går i form av en åtta där du kommer tillbaka till startplatsen efter fem kilometer.

Parkering

Det finns relativt gott om parkeringsplatser i centrala Arboga. Det är gratis att parkera men många parkeringar är dagtid begränsade till 2 eller 4 timmar parkeringstid. Längs med Engelbrektsleden finns en långtidsparkering. Det är ca 5 minuters promenad

Kontakt

Adress

Arboga turistbyrå Tel: 0589-87151 Epost: turistinfo@arboga.se

E-postadress

Ulf Johansson

ulf.johansson@arboga.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen