Amerika

Här kommer du att mötas av nästintill orörd natur med myrmarker och skog, utan stigar att följa. För dig som har ett par gummistövlar finns det dock goda möjligheter att plocka blåbär och lingon. Med lite tur kan du hitta svamp och ibland till och med hjortron.

Observera! I appen får du fel vägvisning om du kör bil. Du ska köra norrifrån, via Arboga golfklubb, annars hamnar du vid en låst vägbom.

Här finns det två små sjöar du kan leta dig fram till, den lilla tjärnen Amerikasjön och norra delen av Ljungsjön. Om du tittar ut över Amerikasjön en varm sommardag kan du få se mängder av olika sorters trollsländor som sveper fram över sjön. Om du har tålamod finns det också chans att få syn på några andra av reservatets invånare som bäver, dovhjort, kronhjort och älg.

Att göra:
 • Naturreservat
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
Hitta hit:

Från Arboga, kör gamla E18 mot Örebro. Sväng av mot Arboga Golfklubb. Följ vägen söderut från golfklubben i cirka 4,5 kilometer, sedan är du framme vid parkeringen.

Kontakta oss

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Barbro Kinnunen

  Fin tur idag på besök i hemstaden Arboga. "Firar" friluftlivets år 2021 och månadens tema "friluftsliv i skyddad natur". Sällskap av rödhake, korp och ormvråken.

  9 månader
 • Ylva

  Hej Mia, tråkigt att höra!
  Det är förbjudet att köra motordrivet fordon i terrängen inom själva naturreservatet. Om du ser spår efter körning i reservatet (ej på vägarna) kan du kontakta Länsstyrelsens växel, telefonnummer 010-224 90 00.
  /Ylva, Länsstyrelsen

  nästan 2 år
 • Mia Pettersson

  Tyvärr störs ju idyllen av cross-o fyrhjulingsåkare som kör runt hela området. Tycker det är trist att det ens är tillåtet i ett sådant område.

  ungefär 2 år