Boende

STF Tärnasjö Fjällstuga

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Fjällstugan har totalt 26 bäddar uppdelade på en korridorstuga och en mindre stuga. Korridorstugan har ett 10-bäddsrum, två 4-bäddsrum och ett 2-bäddsrum. Ett stort gemensamt kök, butik (sortiment large) samt ett torkrum. Stugvärden bor även i denna stuga. Den mindre stugan har 4 bäddar nedervåningen och två på övervåningen (nås via en brant trappa). I den här stugan får man bo med hund.

På STF Tärnasjö fjällstuga kan du betala med kort men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället.

Vid fjällstugan är mobiltäckningen dålig, men ute på udden, på leden ovanför Stáinnavarrie eller upp på leden mot Serve kan du hitta täckning.

Tärnasjön sträcker sig i nord-sydlig riktning och är närmare två mil lång. Skotertrafiken i området är intensiv, men Tärnasjöstugan berörs inte speciellt mycket då skoterleden passerar ute på sjön cirka en kilometer från fjällstugan.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.

Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor https://www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    920 66 Tärnasjö

    Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Fakta

Säkerhetsutrymme: Gamla Tärnasjöstugan nära storstugan är öppet säkerhetsutrymme utanför STF säsong. Fungerar också som hundrum.

Hjälptelefon: Ja

Hitta hit

STF Tärnasjö fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan. Stugan är den tredje stugan på leden, oavsett om du startar i Ammarnäs eller i Hemavan Båda orterna går att nå med buss och är lämpliga startpunkter för en vandring eller skidtur till Tärnasjö. Ett annat alternativ är att starta i Solberg, ca 10 km nordöst om Tärnaby och ta dig till Tärnasjö via STF Syter Fjällstuga.

För mer information om resor till Ammarnäs och Hemavan, se https://www.sj.se/ och https://www.tabussen.nu/lanstrafiken

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. https://www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Västerbottens Naturkarta

Västerbottens Naturkarta

Öppna detta i appen