Boende

STF Syter Fjällstuga

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Fjällstugan är en korridorstuga och har totalt 28 bäddar uppdelade på ett 10-bäddsrum, två 4-bäddsrum och ett 2-bäddsrum. Ett stort gemensamt kök och ett torkrum. Stugvärden bor även i denna stuga. Även gamla stugan med två 4-bäddsrum finns att tillgå..

Vid fjällstugan har du bra mobiltäckning med Telia.

I stugan kan du betala med kort och kontanter, Swish kan fungera beroende på abonnemang.

Upplev STF Syter
Kungsleden passerar fjällstugan och går vidare över arkipelagen i Tärnasjöns södra del på tre hängbroar och två balkbroar. Denna insjöskärgård är ett härligt utflyktsmål bara några kilometer från stugan. Passa även på att upptäcka Syterskalet, en u-formad dalgång med mycket branta fjällsidor och en grönskande dalbotten där Syterbäcken letar sig fram.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.

Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor https://www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    920 66 Syter

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Fakta

Säkerhetsutrymme: Gamla Syterstugan nära storstugan är öppet säkerhetsutrymme utanför STF säsong. Fungerar också som hundrum.

Hjälptelefon: Ja

Hitta hit

STF Syter fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan, belägen ca 23 km nordost om Hemavan. Närmaste vägen hit är via leden som startar i Solberg, ca 10 km nordost om Tärnaby. Avståndet från Solberg till Syterstugan är ca 18 km. För att ta sig till Solberg krävs eget fordon eller taxi. Du kan även ta dig till Syterstugan från närbelägna stugor på Kungsleden, från STF Viterskalet fjällstuga i väster eller från STF Tärnasjö fjällstuga i norr.

För mer information om resor till Ammarnäs och Hemavan, se https://www.sj.se/ och https://www.tabussen.nu/lanstrafiken

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. https://www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Västerbottens Naturkarta

Västerbottens Naturkarta

Öppna detta i appen