Boende

STF Serve Fjällstuga

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Vid fjällstugan finns två stugor med totalt 30 bäddar.

En gäststuga med ett 10-bäddsrum och tre 4-bäddsrum. Ett stort gemensamt kök och ett torkrum. Stugvärden bor även i denna stuga. Gasolkamin finns i torkrum – i övriga rum finns vedspis eller vedkamin.

På STF Serve fjällstuga kan du betala med kort men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället.
Du har ingen mobiltäckning vid fjällstugan.

Upplev STF Serve
Läget på sluttningen gör att du har fin utsikt mot Aigert och Tjulträsk i öster. Kommer du i början på augusti kan det vara värt att hålla ögonen öppna och hinken redo för Norrlands guld – hjortron.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.

Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor https://www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    924 22 Serve

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Fakta

Säkerhetsutrymme: Lilla Servestugan 100 meter från storstugan är öppet säkerhetsutrymme. Fungerar också som hundrum.

Hjälptelefon: Ja, i lilla stugan.

Hitta hit

STF Serve Fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan. Enklaste vägen hit är direkt från Ammarnäs. Leden följer då Tjulån från Ammarnäs till Stor-Tjulträsket och sedan längs sjön mot Servestugan. Avståndet från Ammarnäs är ca 22 km och från parkeringen vid Stor-Tjulträsket är det ca 15 km.

Sommartid går det även att få båtskjuts över Stor och Lill – Tjulträsket, vandringen blir då ca 10 km kortare. Du kan också ta dig till Serve från närbelägna stugor på Kungsleden, från STF Aigert Fjällstuga i öster eller från STF Tärnasjö Fjällstuga i väster.

Mer information om båtar i fjällen finns på: https://www.svenskaturistforeningen.se/batar

Bilparkering finns i Ammarnäs och vid Stor-Tjulträsket. Det går också att åka tåg till Umeå och därifrån med buss till Ammarnäs. Se https://www.sj.se/ och https://www.tabussen.nu/lanstrafiken för mer information.

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. https://www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Västerbottens Naturkarta

Västerbottens Naturkarta

Öppna detta i appen