Boende

STF Aigert Fjällstuga

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Vid fjällstugan finns två stugor med sammanlagt 26 bäddar.

Stora stugan
Stora stugan är en korridorstuga och har ett 10-bäddsrum och två 4-bäddsrum, ett stort gemensamt kök samt ett torkrum. Butik med sortiment large finns i ett rum i stugan. Även stugvärden bor i denna stuga. Gasolkamin finns i torkrum – i övriga rum finns vedspis eller vedkamin.

Säkerhetsstuga
Stugan har två rum med kök och fyra sängar (våningssäng) i varje rum. Ett av rummen står öppet hela året och används som säkerhetsrum. I båda rummen får du även ha med dig hund.

På STF Aigert Fjällstuga kan du betala med Swish och kort men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället.

Det finns ingen hjälptelefon, men du har bra mobiltäckning via Telias mobilnät.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.

Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor https://www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    92 422 Aigert

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Fakta

Säkerhetsutrymme: Lilla stugan nära storstugan är öppet säkerhetsutrymme. Fungerar också som hundrum.

Hitta hit

STF Aigert Fjällstuga ligger på Kungsleden, sydväst om Ammarnäs. Stugan är enkel att nå från Ammarnäs då avståndet bara är ca 8 km.

Bilparkering finns i Ammarnäs. Det går också att åka tåg till Umeå och därifrån med buss till Ammarnäs. Se https://www.sj.se/ och https://www.tabussen.nu/lanstrafiken för mer information.

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här https://www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Västerbottens Naturkarta

Västerbottens Naturkarta

Öppna detta i appen