Storrisbergsgrottorna, vandringsled

Från parkeringsplatsen utgår en markerad led skyltad mot ”Tjuv-Antes grotta”.

Från parkeringen är det cirka 500 meter till naturreservatet. Det finns en cirka 1 km lång vandringsled förbi Tjuv-Antes grotta och vidare upp på Storrisberget till en rastplats med grillplats. Vandringsleden passerar också en vackert rundslipad bergvägg. Tjuv-Antes grotta har gjorts tillgänglig med trappor och stegar. Pannlampa eller ficklampa kan vara bra att ta med för besök i grottans inre.

Vandringsleden är på sina ställen fysiskt krävande och brant. Vid blöt väderlek kan reservatets berghällar och stenar i klyftor och på klapperstensfält bli mycket hala. Delar av vandringsleden översvämmas av forsande vatten vid vårfloden och kraftiga regn.

Vintertid behöver reservatets fladdermöss få vara ifred på sina boplatser i grottor och andra håligheter och bör ej störas.

Att göra:
  • Vandring
Längd: 0.9 km
Vill dit
Var där
Kommentera
  • Maja

    Fin och rolig led. Fram till grottorna gick det bra för vår 2,5 åring att gå själv. Vi gick inte in i grottorna för det var för utmanade terräng för oss . Därefter bar det uppåt och leden blir vacker och trollsk. Det var på gränsen till för svårt för vår 2,5 åring. Han gick själv med hjälp och fick som fick lyftas över några hinder. Härligt att komma upp på en topp! Genom trädkronorna skymtas havet. Vi tältade på toppen och det var mjukt och skönt på mossen. Här finns även en rullstensås. Ett tips är att lägga en lapp i bilen om ni ska tälta som talar om när ni väntas tillbaka. Vi fick samtal från polisen på natten som undrade om vi var välbehållna!

    mer än 5 år