Smultronställe Biskopseken, Biskops-Arnö

Den gamla Biskopseken är enorm. Omkretsen mäter 725 cm och dess ålder har beräknats till 550 år. Den började alltså växa före Gustav Vasas tid. Trädet är Håbo kommuns äldsta och grövsta ek.

En gångbro tar dig över ett dike och en stig leder vidare upp till eken. Testa hur många som behövs för att nå runt. Eller upptäck livet i en ek. Barnen kan klättra upp en bit i trädet. Vila här en stund och känn tiden flyta långsamt ett tag!

På Biskops Arnö finns fyra vandringsleder som är mellan två och fem kilometer långa. De tar dig genom det vackra landskapet med åkrar, ängar, skog och beteshagar. En av stigarna kallas Sinnenas stig. Den är 1,8 km lång och längs vägen kan du slå dig ner på ett antal iordninggjorda platser för att njuta av naturen och utsikten. En av dessa platser är Biskopseken. Kontakta folkhögskolan för att få tydligare information om lederna.

Intill Biskopseken finns sex stora stubbar som skapar en härlig plats att inta medhavd fika, meditera eller leka på. Runt om på Biskops Arnö finns även många andra trevliga picknickplatser.

Biskopseken är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.

Förvaltare: Statens fastighetsverk

Att göra:
  • Naturvärde
Faciliteter:
  • Smultronställe

Kontakta oss

Upplandsstiftelsen