Naturreservat

Bredforsens naturreservat

Naturreservat

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Bredforsens naturreservat är det närmaste Norrland du kan komma i Uppsala län, både när det gäller känslan och geografin. På andra sidan forsen i Dalälven börjar Norrland, men redan den vackra vandringen genom skogen och längs älven ger en känsla av att vara längre norrut än du är. Genom varierad skog med stora aspar och gamla granar, och på små broar över älven kan du till fots nå Landkvarnforsen. Här på en ö mitt i den brusande forsen är det fint att rasta och göra upp en brasa. I det strömmande vattnet finns harr och öring och många besöker området för att fiska. Här finns också gott om sjöfågel.

Från parkeringsplatsen kan du följa skogsbilvägen och sedan stigen till Landkvarnforsen. Efter 1,5 km ganska stenig vandring kommer du fram till ett forsområde med små öar. Spänger leder ut på öarna och till Landkvarnforsen. Mellan parkeringen och Landkvarnforsen finns ett vindskydd med eldstad och ved. Du kan fiska från stränderna men kom ihåg att lösa fiskekort!

Service Markerad och spångad stig, informationstavlor, eldstäder med ved, vindskydd. Fiskekort säljs bl a på campingen och på ICA i Söderfors.

Aktiviteter och faciliteter

  • Naturreservat Naturreservat

Fakta

Den del av Bredforsens naturreservat som ligger i Uppsala län ägs och förvaltas av Upplandsstiftelsen.

Hitta hit

Bredforsens naturreservat ligger ca 3 km norr om Söderfors.

Med bil: Vid väg 292 som går genom området finns en parkeringsplats, ca 4 km väster om Söderfors.

Kontakt

E-postadress

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner