Boende

Båtforstorpet, Båtfors

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Vid Båtfors naturreservat ligger Båtforstorpet som förr gav logi åt skogsarbetarna i trakterna. Numera kan du övernatta här i vildmarken intill Dalälvens steniga strand. Båtfors naturreservat är ett av länets artrikaste men ganska svårtillgängligt. Torpet är en bra utgångspunkt till området även om markerade stigar saknas. För att ta sig runt rekommenderar vi karta och viss vana vid att gå i obanad terräng.

Huset hyrs ut per dygn och har sex sängplatser. Det är enkel standard utan el men med solcellsdrivet kylskåp. Huset värms upp med vedspis och kaminer. För matlagning finns ett gasolkök och vid stranden finns en grillplats. I ett uthus nära torpet finns torrdass.

OBS! Vägen ner till huset är bommad vid Hyttön ca 4 km från Båtforstorpet. Det går inte att parkera vid bommen men bomnyckel ingår i hyran.

Välkomna!

Se filmer från området runt Båtforstorpet, där Pär Eriksson från Upplandsstiftelsen berättar:

Ädellövsvämskogar

Björkön

Laxstigen

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Från E4:an svänger du av mot Hyttön vid trafikplats 196. Efter ca 1,5 km svänger vägen till höger. Därefter svänger du av första vägen till vänster. Efter ca 500 m kommer du till den första bommen och efter ca 2 km kommer du till nästa bom. Därefter kör du vidare ca 1 km till du är framme. Bilen går att parkera i anslutning till torpet.

Det går ingen buss till Båtforstorpet.

Kontakt

E-postadress

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner