Grillplats med vindskydd och utsikt över Mälaren i Sättra Gårds naturreservat

Grillplatsen med vindskydd ligger på en bergsrygg vid Mälaren utmed Upplandsleden. Grillplatsen ligger cirka 1,5 kilometer från reservatets besöksparkering och cirka 2 kilometer från närmsta busshållplats. Halva sträckan är relativt enkel vandring då den är flack och delvis grusad. Därefter blir Upplandsleden mer krävande med en brant stigning uppför bergsryggen till grillplatsen.

Att göra:
 • Vandring2
Faciliteter:
 • Grillplats/Eldplats
 • Vindskydd
 • Utsiktsplats
Parkering:

Parkera vid besöksparkeringen till Sättra Gårds naturreservat och vandra Upplandsleden norrut. Halva sträckan är relativt enkel vandring då den är flack och delvis grusad. Därefter blir Upplandsleden mer krävande med en brant stigning uppför bergsryggen till grillplatsen.

Kommunikationer:

Ta buss 532 mot Runsa från Upplands Väsby station och stig av vid Sättra Gård och vandra Upplandsleden norrut. Från busshållplatsen till grillplatsen är det cirka 2 kilometer att vandra. Halva sträckan är relativt enkel vandring då den är flack och delvis grusad. Därefter blir Upplandsleden mer krävande med en brant stigning uppför bergsryggen till grillplatsen.

Hitta hit:

Vandra Upplandsleden norrut från besöksparkeringen eller busshållplatsen till Sättra Gårds naturreservat.

Kontakta oss

Henrik de Joussineau

Ring: 08- 590 970 00
Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

 • Vandra Upplandsleden och upplev vacker natur utmed Mälaren

  22 jun

  Om du vill utforska naturen vid Harva eller på Runshalvön i västra Upplands Väsby ska du vandra Upplandsleden! Upplandsleden erbjuder utmärkta möjligheter till vandring utmed Mälarens stränder, både i Väsby och i grannkommunerna. Ledens start finns i Barkarby, och den som vill vandra långt kan fortsätta hela vägen till Uppsala. Längs med Upplandsleden i Upplands Väsby finns det flera grillplatser utmed Mälarens stränder, bland annat vid Roparudden och i Sättra Gårds naturr...

 • Grilla säkert i naturen – hitta iordningställda grillplatser i Väsbys natur

  23 jun

  Grilla gärna på utflykten, men var alltid försiktig när du eldar i skog och mark. Här hittar du flera iordningställda fasta grillplatser i Väsbys naturområden. En fast grillplats är en eldplats som är avgränsad med obrännbart material så att eld inte kan sprida sig. Här på kartan kan du hitta flera iordningställda fasta grillplatser i kommunen där det är tillåtet att grilla. Kom ihåg att det alltid är den som eldar som är ansvarig om något går fel, även om rådande riktlinj...