Romanäs - Löverhultsleden 4,4 km

Romanäs - Löverhultsleden bjuder på en 4,4 km lång vandringsupplevelse genom ett vackert kulturlandskap, vidare längs med Sommens strandlinje och slutligen förbi det arkitektoriskt och historiskt intressanta Romanäs sanatorium. Du börjar promenaden från naturreservatets parkering och fortsätter från andra sidan asfaltsvägen. Löverhultsleden är idag dåligt skyltad, du följer först samma skylt och sträckning som för Stora Envägen och sedan Östra promenaden. Glöm inte att stänga grindarna efter dig. Vi rekommenderar att man skriver ut en papperskarta första gången man går promenaden. Papperkartan skapar du genom den karttjänst som är länkad på höger sida.

Att göra:
 • Vandring
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
Längd: 4.4 km
Hitta hit:

Åk Mjölbyvägen norrut från Tranås, ta av mot Romanäs och fortsätt tills det skyltas naturreservat. Parkera vid reservatets informationstavla.

Kontakta oss

Tranås Direkt

 • Karttjänst för pdf och utskrift av papperskarta

  28 jul

  Med den här nedan länkade karttjänsten kan du själv zooma in områden och platser, skapa pdf och skriva ut papperskartor med önskad detaljnivå om du vill ta med dig för vägbeskrivning eller annat informationsstöd. Du kan själv markera platser, rita linjer och mäta upp avstånd. Använd pdf- eller utskriftsfunktionen för att skapa utskriftsvänliga papperskartor. Zooma in rätt område för mer detaljer. Klicka på det röda stiftet för att rita linjer och markera platser.

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Preütz Jenny

  idag finns det jätte bra markeringar, lederna är uppdelade i färger och denna är lila, super härlig vandring, kan vara svår terräng på vissa ställen, stenigt, och ojämn mark, jag och tvååringen gick rundan på ca 2h.

  7 månader
 • Roger Lindström

  En fin led men dåligt utmärkt längs leden. Det är nödvändigt att ha karta eller någon med sig som känner till leden. Trevlig tur!

  mer än 3 år