Nyheter

Invigning av Hagsätraskogens naturreservat

Söndagen den 28 november klockan 11.00–14.00 invigs Hagsätraskogens naturreservat. Hagsätraskogen är 31 hektar stort och är stadens elfte naturreservat. Syftet med reservatsbildningen är att värna…

Film om reservaten

Vi har tagit fram en film om naturreservaten i Stockholms stad. Filmen presenterar stadens alla reservat och ger en glimt av vad du som besökare…

Om Stockholms stad

Välkommen till naturen i Stockholms stad.

I den stadsnära naturen ryms det ett myller av liv och det är nära till upplevelser och aktivitet eller ro och avkoppling.

I Naturkartan hittar du information som hjälper dig att planera din utflykt. Du får tips på vad som finns att uppleva på respektive plats, som vandringsleder, grillplatser, utsikts- och badplatser och där du kan fiska. Bara inom några mils radie kan du vandra i skogen, upptäcka växter, promenera längs märkta leder, paddla i fina vattendrag, klättra bland grottor, fiska och spana efter fåglar. Ta med picknickkorg och njut av naturen.

Naturreservat i Stockholms stad

Ladda ned

Ladda ned appen Naturkartan för iPhone och Android.

Följ oss!

Du kan också följa vad som händer i våra naturreservat på Facebook - @naturstockholm www.facebook.com/naturstockholm

Ta reda på vad som gäller

Tänk på att det gäller särskilda föreskrifter i naturreservat. Ta reda på vad som gäller i just det område du ska besöka. Varje reservat har unika bestämmelser. I vissa får man elda på anvisade platser i andra kan det vara förbjudet med all eldning. I vissa får man plocka blommor i andra kan det vara förbjudet att plocka alla slags växter för att skydda och bevara ovanlig flora. Läs gärna igenom vad som gäller innan du ger dig iväg ut.

Föreskrifter och regler i naturreservat i Stockholms stad

God tur!

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen