Naturreservat

Kyrksjölötens naturreservat

Naturreservat

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Den lättgångna stigen runt Kyrksjön leder genom en magisk alskog där träden står på socklar i vattnet. På två ställen längs stigen leder bryggor en bit ut i vattnet, bryggan på den östra sidan är tillgänglig för rullstolsburna. Det gör det lätt att titta på änder, doppingar och andra simfåglar – eller ta sig ett dopp. I reservatets östra del finns en ås där spännande stigar leder mellan väldiga stenblock som lämnats kvar av inlandsisen.

Adress

  Möjbrovägen 37

  168 54 Bromma

  Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

 • Naturreservat Naturreservat

Tillgänglighet

 • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik
 • Rullstolsvänligt Rullstolsvänligt

Testad med en rullstol

 • Fåglar över Kyrksjön
  Fåglar över Kyrksjön
 • Entreskylten vid hissen vid tunnelbanan
  Entreskylten vid hissen vid tunnelbanan
 • Spången över kärret
  Spången över kärret
 • Den breda stigen
  Den breda stigen

Stigen runt sjön är bred och ett underlag med hårtpackat grus och jord. När man kommit förbi kolloniområdet som ligger på högra sidan så delar vägen på sig, ta höger för då blir de flesta av backarna nerförsbackar. Efter ca 400 meter kommer man fram till en stig som går till sjön och den anpassade bryggan. Här kan man stanna till och njuta av den vackra naturen och ta en fika.Efter ytterligare ca 200 meter kommer man till en spång som går genom kärret. Den är så pass bred så man kan ta sig fram med rullstol utan problem. På några ställen finns det fickor där man kan köra åt sidan om man skulle få möte av ett liknande fordon eller barnvagn. Det finns ingen kant på sidorna, så man måste vara försiktig när man kör på spången.

Kommunikationer

Tunnelbanans gröna linje till Åkeshov. När ni passerat spärrarna, sväng höger och ta hissen upp till gatuplan, därifrån är det skyltat till reservatet. Från Åkeshovs t-bana tar det cirka 10 minuter att gå.

Hitta hit

Med kollektivtrafik: Ta tunnelbanans gröna linje till Åkeshov. Eller åk buss från Brommaplan eller Spånga station, till hållplatsen Bromma kyrka. Se aktuell information om kollektivtrafik på: sl.se

Från Åkeshovs t-bana tar det cirka 10 minuter att gå.

Med bil: Kör Drottningholmsvägen från Stockholm och vidare in på Bergslagsvägen. Vid Åkeshov, ta den första avfarten i rondellen till Beckombergavägen. Efter cirka 1 km, sväng höger till Vultejusvägen. En parkeringsplats till naturreservatet finns efter 400 meter på höger sida.

Nedladdningar

Kontakt

Adress

https://parker.stockholm/naturreservat/

E-postadress

Johan Pontén

johan.ponten@stockholm.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen