Järfällas naturpärlor

Görvälnsbadet

Järfällas naturpärlor

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Vid Mälarvägens slut ligger Görvälnsbadet. Här finns flera möjligheter till en perfekt dag på stranden. Badet erbjuder stora sluttande gräsytor, lekplats, beachvolleyplan, omklädningsrum och toaletter. Det finns också grillplatser och ett sommaröppet café/restaurang.

Från Görvälnsbadet är det knappt två kilometers vacker promenadväg längs med Mälarstranden till Görvälns slott. Strandpromenaden har inga branta backar och det går bra att köra barnvagn här.

Längs med stranden kan du spana efter spår av bävern. Du kommer att hitta bäverfällda lövträd där det ser ut som att någon huggit med en yxa. I själva verket är det bävern som varit framme och gnagt av trädet.

På Görvälnsbadet gäller hund­förbud (gäller ej genom­passage på badet). Ett speciellt hundbad finns vid Ängsjö friluftsområde.

Grillning får endast ske på hänvisad grillplats.

Aktiviteter och faciliteter

  • Badplats Badplats
  • Grillplats/Eldplats Grillplats/Eldplats
  • Järfällas naturpärlor Järfällas naturpärlor
  • Parkeringsplats Parkeringsplats

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt

Hitta hit

Ta gärna cykeln hit, det finns en cykelväg längs Mälarvägen. På sommaren går det bussar från Jakobsberg till hållplats Görvälnsbadet. Om du kommer med bil får du parkera ett par minuters promenad från badet. Parkering för rörelsehindrade (två platser) finns längst ner vid badområdet.

Kontakt

Adress

Telefon: 08-580 285 00

E-postadress

Järfälla kommuns servicecenter

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner