Järfällas naturpärlor

Bruket

Järfällas naturpärlor

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Bruket domineras av den 45 meter höga skidbacken. Vintertid drivs skidbacken av Järfälla Alpina Klubb tillsammans med Järfälla kommun. Här kan du bland annat åka slalom, freeride och rails.

På sommaren kan backen användas för intervallträning eller för en utmanande promenad. Belöning väntar på toppen där du kan njuta av den vidsträckta utsikten. Vill du cykla i terräng finns en bikepark med hopp och en mountainbikebana.

Namnet Bruket kommer från det tegelbruk som de dåvarande ägarna till Görvälns slott byggde på 1700-talet. Leran till teglet togs i markerna runt Görväln. I den röda träbyggnaden som kallas Bruket bodde tegelbruksarbetarna. Idag används den gamla arbetarbostaden som fritids- och serveringslokaler. På sommaren håller Café Bruket öppet och du kan både hyra kanot och spela beachvolley här.

Sköna promenadsträckor

Från Bruket går även en barnvagnsvänlig strandpromenad. Om du promenerar norrut kommer du till Görvälns slott och går du söderut kommer du till Görvälnsbadet. Längs vägen finns flera rast- och grillplatser. Strandpromenaden sammanfaller delvis med Upplandsleden.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Grillplats/Eldplats Grillplats/Eldplats
  • Järfällas naturpärlor Järfällas naturpärlor
  • Parkeringsplats Parkeringsplats
  • Vindskydd Vindskydd
  • Utsiktsplats Utsiktsplats

Hitta hit

Till Bruket kan du cykla och på sommaren kan du ta bussen till Görvälns slott. Med bil kör du mot Görvälns slott och parkerar vid stora skidbacken

Kontakt

Adress

Telefon: 08-580 285 00

E-postadress

Järfälla kommuns servicecenter

kontakt@jarfalla.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen