Lekplats

Lekpark Sveaparken

Lekplats

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Sveaparken, alldeles intill Kullbergska sjukhuset, är en populär park och då inte minst bland barnen. Här finns nämligen Katrineholms största lekpark. I parken står den stora skulpturen "Tummen", skapad av Axel Nordell. Här finns också en vattenlekplats som även kan användas av den som har rullator eller rullstol till hjälp för att ta sig fram.

Under 2018-2022 har parken förvandlats till en mötesplats med nya planteringar, nya lekupplevelser som vatten- och klätterlek, förbättrad belysning och mycket mer. Det ger dig nya lekupplevelser och en trygg och fin miljö. Precis bredvid lekplatsen finns grillplats och det är nära till kollektivtrafik och cykelbanor genom staden. Vattenleken är öppen varje dag klockan 8-20 under sommaren och startas själv av barnen. Runt vattenleken finns solstolar, parasoll, ytor för picknick i skugga och sol och en grillplats.

Här finns något för alla åldrar och det är blandat flisunderlag och gummiunderlag i lekparken. Vi har tillgängliga öppningar till lekutrustning, flertal utmanande lekredskap. Det finns mycket struktur genom färg, tydligt uppdelad lekplats där både balans och klätterlek får ta plats. Vi har också viloplatser vid sidan av aktiviteterna samt grönområden i närheten.

Tänk på att det är rökförbud på Katrineholms kommuns samtliga lekplatser. Mer information om rökförbudet hittar du här: www.katrineholm.se/tobakslagen

Aktiviteter och faciliteter

  • Lekplats Lekplats
  • Grillplats/Eldplats Grillplats/Eldplats

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik
  • Nära toalett Nära toalett
  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt
  • Rullstolsvänligt Rullstolsvänligt

Kontakt

Adress

Kontakta kommunikationsavdelningen om du har frågor om Katrineholms naturkarta.

Vill du felanmäla något som du har upptäckt i naturen? Gör din anmälan i vår app Felanmälan Katrineholm som du hittar i din appbutik, eller via www.katrineholm.se/felanmalan

E-postadress

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@katrineholm.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Katrineholms Naturkarta

Katrineholms Naturkarta

Öppna detta i appen