Badplats

Husbyviks badplats

Badplats

3 av 5 stjärnor 3,0 (se recensioner)

Åtgärder

Aktuellt

OBS! Badplatsen (eller vägen dit ) är stängd vintertid mellan 16 september och 14 maj.

Beskrivning

Husbyvik vid Slätbaken norr om Mogata erbjuder en mysig liten badplats intill skogsbrynet omgiven av vackra natur- och kulturmiljöer. Den lummiga skogen intill skapar möjligheter att sitta både i skuggan och i solen, beroende på vilken tid på dygnet du är där. Här finns sandstrand för den som gärna vadar ut långsamt eller brygga för den som med lite fart hellre kastar sig ut i det svalkande vattnet. Omklädningshytt för dam/herr samt torrtoalett finns på området och är du sugen på att grilla din lunch finns även grillplats att tillgå.

En bit ifrån stranden ligger även Husby säteri - en privatägd slottsbyggnad från 1795 som erbjuder unika miljöer med autentisk atmosfär.

Aktiviteter och faciliteter

  • Badplats Badplats
  • Grillplats/Eldplats Grillplats/Eldplats
  • Parkeringsplats Parkeringsplats
  • Toalett Toalett

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära toalett Nära toalett

Fakta

År 1979 väcker Christer och Gunilla Wastesson slottet ur sin nästan 100 åriga ”Törnrosasömn”, dvs, familjen Wastesson blev den stora räddningen. Slottsbyggnaden, med sina omkringliggande flyglar var i oerhört dåligt skick, de stod fullkomligt i sitt totala förfall. I ca 20 år pågick en omfattande och varsam renovering som återställdes till sitt sanna original. Först exteriört, sedan invändigt, där de forna dagarnas glans åter väcktes till liv.

Slottet ägs och drivs från 2012 av makarna Fredrik och Irene Wastesson. Verksamheten har ständigt utvecklats till att idag erbjuda unika miljöer med autentisk atmosfär från sent 1700-tal där mat, möten och fest står i fokus. På Husby Säteri finns även mycket djur som uppfödning av hopphästar, stora naturbeten för unghästar, dovhjort/kronhjort, får och kor.

Parkering

Parkering finns i anslutning till badplatsen.

Hitta hit

Från Söderköping: Följ skylt mot Stegeborg, följ sedan skylt mot Mogata. Vid Mogata samhälle följ badskylt.

Kontakt

Adress

Välkommen att kontakta oss med frågor om Söderköpings Naturkarta

E-postadress

Idrott & Fritid, Söderköpings kommun

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner