Vandring

Östgötaledens rundslingor i Ekängsdalen

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 3.7 km

Åtgärder

Beskrivning

I den vackra Ekängsdalen finns några fina rundslingor som tar dig runt Ekängssjön och Ullstämmasjön. Vandringslederna är en del av Östgötaleden och hänger ihop med etappen mellan Vidingsjö och Bjärka Säby. Väljer du den längsta slingan blir vandringen drygt tre kilometer lång, men du kan också välja kortare etapper. Leden passerar flera fågeltorn, rastplatser och vindskydd. Rundslingorna är markerade med en orange kvadrat.

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Hitta hit

Entrén till Ekängsdalen och Ullstämmaskogen är en av flera lämplig startpunkter för vandringar på leden. Om du går eller cyklar når du entrén via grusvägen söderut från Haninge mellan Vidingsjö och Ekholmen. Till Haninge kan du ta dig med buss 1, 16 eller 17. Gå av på Middags- eller Morgongatan. Från fotbollsplanen söder om Middagsgatan är det 1,4 kilometer till entrén.

Med bil kör du Haningeleden. I höjd med Korpvallens fotbollsplaner i Vidingsjö svänger du söderut mot Rosenkällasjön och Kolbyttemon och följer Rosenkällavägen 2,8 kilometer. Tag sedan vänster mot brukshundsklubben och följ skyltningen mot Ullstämmaskogens naturreservat.

Nedladdningar

Kontakt

Adress

Kontakta oss om du har frågor om Naturkartan Linköping.

E-postadress

Naturgruppen

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner